Afbeelding
Foto: Kamers met Aandacht

Dubbele match ‘Kamers met Aandacht’ in Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) In een samenwerking tussen Regio Holland Rijnland en Stichting Kamers met Aandacht hebben deze week drie kwetsbare jongeren uit de regio reden tot blijdschap gekregen. Ieder van hen heeft nu een ‘Kamer met Aandacht’ gevonden, waarvan twee zich in Voorschoten bevinden en één in Oegstgeest.

Het overgangsproces voor jongeren die uit de jeugdzorg stromen, brengt vaak uitdagingen met zich mee. Van een beschermde omgeving naar volledig zelfstandig moeten opereren is een grote stap, die voor velen overweldigend kan zijn. Kamers met Aandacht speelt hierop in door woonplekken te creëren waar deze jongeren zelfstandig kunnen wonen, terwijl de mogelijkheid tot hulp altijd binnen handbereik is.

Een goede match
De verhuurster uit Voorschoten deelt haar ervaring: “Mijn wens was om iets te kunnen betekenen voor jongeren. Dit huis is de plek waar ik mijn eigen kinderen heb grootgebracht. Zij hebben hier een goede start gehad en zijn nu volwassen en het huis uit. Ik gun dit ook andere jongeren. Met de bovenverdieping beschikbaar, kon ik twee kamers ter beschikking stellen. Samen met Kamers met Aandacht hebben we zorgvuldig gekeken naar welke jongeren goed bij mij zouden passen.

Zo kwam ik in contact met een fantastische jongedame. Er was meteen een klik. Niet veel later werd een tweede jongere voorgesteld. Ik ben blij dat ik deze meiden nu wat stabiliteit kan bieden. En eerlijk gezegd, het doet me goed om weer wat leven in huis te hebben, anders is het hier maar stil.”

Samenwerking
De vruchtbare samenwerking tussen Regio Holland Rijnland en Stichting Kamers met Aandacht draagt bij aan het creëren van ondersteunende woonomgevingen voor jongeren die een overgang maken naar zelfstandigheid. Het initiatief bevordert niet alleen hun welzijn, maar biedt tevens verhuurders de kans om een positieve rol te spelen in de ontwikkeling van deze jongeren.

Suzan, regio coördinator bij Kamers met Aandacht: “Twee matches bij één verhuurder zien we niet vaak, dat is echt fantastisch nieuws voor de jongeren die hier al zo’n tijd op hebben gewacht! En zo zijn er meer. Er wachten nog 15 jongeren op een Kamer met Aandacht in de regio Holland Rijnland.

Jongeren
Kamers met Aandacht zoekt kamers voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar die met hun toekomst bezig zijn maar geen sociaal netwerk hebben. De jongere betaalt zelf de huur, studeert, loopt stage en/of werkt en wordt minimaal de eerste zes maanden begeleidt vanuit een zorgaanbieder. Als verhuurder word je begeleid door een coördinator. We zijn bij noodsituaties 24/7 bereikbaar voor verhuurders.

Kamer verhuren
Bent u woonachtig in het gebied van Regio Holland Rijnland en heeft u een lege kamer? Ontdek hoe u het verschil kunt maken voor jongeren in hun zoektocht naar zelfstandigheid. Bezoek www.kamersmetaandacht.nl voor meer details en schrijf u in voor onze online informatiebijeenkomst op 5 oktober.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Discussieavond op duurzaam sportaccommodatiebeleid in Voorschoten 1 uur geleden
Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 6 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 6 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 23 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn gisteren