Afbeelding

Jongeren in Voorschoten opgelet: laat van je horen!!

Algemeen Regio nieuws

De Jongerenraad Voorschoten doet onderzoek naar de mening van jongeren over verschillende zaken die zich in ons dorp afspelen. Deel je mening met ons door deze enquête (5 minuten) in te vullen zodat we jouw mening kunnen vertalen naar adviezen richting de gemeente. Dank jullie wel!

De resultaten van de peiling worden bekend gemaakt tijdens het verkiezingsdebat op 8 november om 20.00 uur in Het Wapen van Voorschoten. Waar gaat het debat over? Lees hieronder de tekst uit de Voorschotense Krant:

Verkiezingsdebat met een biertje op 8 november

Het gaat razendsnel in Nederland; je hebt je stembiljet nog niet gevouwen, of er ligt alweer een nieuwe onder je neus. 22 november leek hetzelfde liedje zich weer te gaan herhalen, maar nu is alles anders. 

Door Stan Perel

De gevestigde politici worden één voor één als zandkorrels uit de motor gehaald en er staat een hele nieuwe lichting klaar om de motor aan te zwengelen. Een jonge, frisse nieuwe lichting. En bij een jonge, frisse, nieuwe lichting hoort een fris debat. Daarom organiseren de Voorschotense Krant en Het Wapen van Voorschoten op 8 november een laagdrempelig verkiezingsdebat, gewoon in de kroeg, met een biertje. Regionale Omroep Sleutelstad/Unity is aanwezig voor een reportage van het debat.

Het zal een van de meest voorkomende onderwerpen van gesprek zijn aan tafel in de kroeg: de politiek. Kunnen jongeren nog wel aan een huis komen in de toekomst of hun biertje betalen? De toekomst ziet er wat dat betreft allesbehalve rooskleurig uit. Aan de nieuwe lichting politici de taak om dat perspectief te veranderen. Maar hoe? 

Daarover zullen politici van de VVD, CDA, D66, GroenLinks/PvdA, SP en de BoerBurgerBeweging, onder leiding van journalist Lieuwe van Slooten, met elkaar in debat gaan.

Ter ondersteuning van het debat brengt de lokale jongerenraad, door middel van een enquête, de politieke zorgen van de Voorschotense jongeren in kaart.

De avond gaat natuurlijk niet alleen om jongeren, iedereen is welkom! Heeft u vragen? Stuur deze in naar redactie@voorschotensekrant.nl of info@wapenvanvoorschoten.nl.. Natuurlijk kunnen niet alle vragen aan bod komen, de organisatie maakt hierin een selectie.

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Harmonie Voorschoten trad op in Topaz Vlietwijk 26 minuten geleden
Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 19 mei, 10:02
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2