Afbeelding

Zeer mooie jazzpiano-klanken bij PJPJ in het Cultureel Centrum Voorschoten

Algemeen

De 120 bezoekers hebben genoten van een zeer geslaagd jazzconcert op 13 januari 2024, waar een goed samenhangend en gevarieerd repertoire overtuigend werd gespeeld door jazzpianist Daniel Sueiro met zijn trio, Vincent Kuipers, contrabas en Nikiforos Bournousouzis op drums en na de pauze aangevuld met Pablo Cruz Placer, tenorsaxofoon en Jakub Gatek, trompet.

Op geheel natuurlijke wijze leidde Daniel de muzikale reis van het trio door bekende jazzcomposities zoals ‘Darn That Dream, ‘My One And Only Love’ en ‘Shiny Stockings’, originals en vier eigen composities. De standards waren waardige hommages aan jazzmeesters als Count Basie en Cedar Walton.

Na de pauze voegde trompettist Jakub Gatek en tenorsaxofonist Pablo Cruz Placer zich bij het trio. Het goede spel van het quintet leek sterk geïnspireerd op Art Blakeys ‘Jazz Messengers’. Daniel Sueiro presenteerde na de pauze vier eigen composities, wat een mooi contrast was met het meer klassieke jazz-repertoire. Er was ook een compositie van de jazzdrummer Nikiforos Bournouzouzis, getiteld ‘Ups-and-downs’. Alle jazzmusici zijn studenten zijn van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. behalve de contrabassist Vincent Kuipers, die op het laatste moment de zieke Arjun Ramdas verving, en wat hij erg goed deed.

De nieuwe geluidsboxen in het Cultureel Centrum maakten het geluid helderder en met een goed bas-geluid. Mede door de boxen klonk de goede vleugel van het Cultureel Centrum nu perfect in de hele zaal.

Het eerstvolgende PJPJ-jazzconcert in het Cultureel Centrum Voorschoten is op zaterdag 10 februari 2023 om 20.00 uur. Dan staat de gitaar centraal en treedt op Pantelis Protopapas Quartet, een eigentijds jazzkwartet gericht op eigen originele composities van Pantelis Protopapas (gitaar).

PJPJ helpt studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag met het opdoen van podium-en presentatie-ervaring en draagt op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten. De concerten zijn van hoog niveau. Meer info over PJPJ onder andere hoe je donateur kunt worden is te vinden op www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 14 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel 24 mei, 08:45
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37