Afbeelding

Innemend PJPJ-jazzconcert met Moon Quintet in Cultureel Centrum Voorschoten

Algemeen

Het Moon Quintet met zangeres Eva Luna Kordas, Elmar Suijker (gitaar), Luca Pedana (drums), Basso Chan (contrabas) en Jeonghyun Choi (piano) gaven afgelopen zaterdag 14 oktober 2023 bij Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) in het Cultureel Centrum Voorschoten een innemend jazzconcert.

Het concert bestond uit een afwisseling van eigen composities en bekende standards. Op innemende wijze nam zangeres Eva Luna Kordas de bezoekers mee in de totstandkoming en vertolking van haar eigen composities, zoals Tot rust komen, Lovendlessbeing en I Wish I Could be a child again. De standards waren onder andere Moon and Sand (William Engvick, Morty Palitz, Alec Wilder) en Polka Dots and Moonbeams (Jimmy van Heusen and Johnny Burke).

De bandleden van dit quintet kennen elkaar van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en voor hen was dit het eerste concert in deze samenstelling. Het werd een fijne avond mede vanwege het goede spel van iedereen, de attente muzikale interactie en het enthousiasme van de bezoekers.

Het eerstvolgende PJPJ-jazzconcert in het Cultureel Centrum Voorschoten is op zaterdag 4 november 2023 om 20.00 uur. Dan treedt op het Marco Ullstein Quintet met vibrafonist Marco Ullstein. Emiliano Roca, gitaar, Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon, Francesco Parsi, drums en Arjun Ramdas, contrabas

PJPJ helpt studenten van het Conservatorium Den Haag met het opdoen van podium-en presentatie-ervaring en draagt op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten. De concerten zijn van hoog niveau. Meer info over PJPJ onder andere hoe je donateur kunt worden is te vinden op www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37