Afbeelding
Foto: Vincent Basler

Boskalis gaat Europaweg en Lammenschansplein verbeteren

Algemeen Regio nieuws

Boskalis gaat de Europaweg verbreden, de indeling van het Lammenschansplein verbeteren, twee bruggen vervangen en nieuwe fiets- en wandelpaden aanleggen. Het contract met de Provincie Zuid-Holland werd woensdag 14 februari ondertekend. Naar verwachting wordt het project eind 2027 afgerond. 

“Iedereen die vanaf de A4 of N11 komt gaat er blij van worden dat de toegangspoort tot Leiden breder wordt”, zegt gedeputeerde Frederik Zevenbergen (Zuid-Holland). “Met dit sluitstuk van de RijnlandRoute halen we een deel van de provincie verder van slot.”

Het project
Boskalis Nederland gaat de N206 Europaweg in Leiden verbreden van 2 x 1 naar 2 x 2 rijstroken tussen de A4 en het Lammenschansplein. Het legt een busstrook voor lijnbussen aan op de Europaweg tussen het kruispunt Hofvlietweg en de Lammebrug.

Er komen minder brugopeningen omdat er een hogere beweegbare Lammebrug komt met een doorvaarthoogte van 5,50 meter. De Trekvlietbrug wordt vervangen door een nieuwe vaste brug met een doorvaarthoogte van maximaal 2,20 meter. Het onderliggend wegennet, zoals de Vrouwenweg, de Vlietweg, de Kanaalweg, de Lammenschansweg, het Lammenschansplein, wordt aangepast. Net als de fietspaden in de omgeving. 

Er komt ook een nieuwe Knottepolderbrug met waterkerende functie. Hiervoor vindt een gedeeltelijke verlegging van de Vrouwenvaart plaats.

Voorbereiding en planning
Boskalis start eerst met voorbereidende werkzaamheden zoals het maken van een ontwerp en het klaarmaken van het bouwterrein. Informatie over het ontwerp, de planning en de werkzaamheden wordt in het voorjaar bekend gemaakt tijdens een informatieavond, waarbij Boskalis zich aan de omgeving voorstelt. De verwachting is dat Boskalis de werkzaamheden aan de Europaweg eind 2027 afrondt.

De RijnlandRoute bestaat uit 3 deelprojecten. De nieuwe N206 Ir. G. Tjalmaweg is vorig jaar geopend. De N434 (met Corbulotunnel) wordt in juli in gebruik genomen. De N206 Europaweg is het laatste project dat in uitvoering gaat.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 4 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 13 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42