Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek

Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten

Algemeen

In maart kan iedereen, die flessen of blikjes inlevert bij Albert Heijn, kiezen om statiegeld zelf te innen of te doneren aan de Speel-o-theek. Een Speel-o-theek werkt eigenlijk net als een bibliotheek, maar dan voor speelgoed in plaats van boeken. Mensen met een abonnement kunnen speelgoed lenen, een drietal stuks tegelijkertijd voor drie weken. 

Dit concept heeft grote voordelen voor de gebruikers: je hoeft niet steeds nieuw speelgoed te kopen, je kunt testen of je (klein)kind het speelgoed leuk vindt voordat je het eventueel aanschaft. 

Je hebt geen van speelgoed uitpuilende kasten meer, het is hartstikke duurzaam en het is heel veel voordeliger dan zelf nieuw speelgoed aan te schaffen.  De Speelotheek Voorschoten is gevestigd in het gebouw van de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4.

De speelotheek heeft keuze uit meer dan 1000 stuks speelgoed, variërend van puzzels tot skelters en van spelcomputers tot trampolines, voor kinderen van nul t/m twaalf jaar. Ook voor verjaardagskoffers kunt u terecht en voor een compleet verzorgd themafeestje.

Met een twintigtal vrijwilligers zorgt de Speelotheek ervoor dat de klanten op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend hun geleende speelgoed kunnen terugbrengen en nieuw speelgoed kunnen uitzoeken en meenemen.

Wie lid wordt van de speelotheek kan kiezen uit drie verschillende abonnementen:

- een “instapvariant”, waarmee je voor € 15 per jaar 6 stuks speelgoed kunt lenen
- een standaardvariant, waarbij je een jaarlijkse bijdrage betaalt en verder per stuk geleend speelgoed een klein bedrag van meestal 1 Euro
- een “all-in” variant, waarbij je voor 4 Euro per maand het hele jaar door steeds 3 stuks speelgoed voor drie weken kunt lenen.

Loop een keer binnen. Het is de moeite waard. De aanwezige vrijwilligers kunnen je verder informeren en je krijgt een indruk van de grote collectie speelgoed. 

Voor meer informatie kijk op speelotheek-voorschoten.nl

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42