Afbeelding
Foto:

Afsluiting Sijtwendetunnel richting Den Haag

Algemeen Regio nieuws

Rijkswaterstaat vervangt tussen 10 en 23 maart de verlichting in de Spoortunnel, onderdeel van de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. In deze periode is de tunnelbuis richting Den Haag doordeweeks afgesloten, van zondag 21.00 uur tot zaterdag 06.00 uur. In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open. Houd doordeweeks rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Planning onderhoudswerkzaamheden
De werkzaamheden aan de noordelijke tunnelbuis van de Spoortunnel vinden plaats van zondag 10 maart 21.00 uur tot zaterdag 23 maart 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N14 richting Den Haag doordeweeks afgesloten vanaf de kruising met de Monseigneur van Steelaan. In de weekenden zijn er geen werkzaamheden en is de tunnel in beide richtingen open.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden aan de Spoortunnel richting Den Haag wordt het verkeer als volgt omgeleid:

Vanuit het noorden:
Verkeer op de A4 vanuit Amsterdam wordt omgeleid via de A44;Verkeer op de A4 vanuit Leidschendam wordt omgeleid via knooppunt Prins Clausplein en de A12.Vanuit het oosten:

Verkeer op de A13 vanuit Delft wordt omgeleid via afrit Rijswijk (7) en de Rotterdamsebaan;

Verkeer op de A12 vanuit Utrecht wordt omgeleid via knooppunt Prins Clausplein en de A12;Verkeer vanuit Nootdorp/Leidscheveen-Ypenburg wordt omgeleid via de A12.

Vanuit het zuiden:
Verkeer op de A4 vanuit Delft/in de richting van Scheveningen wordt omgeleid via de aansluiting de N211;
Verkeer op de A4 vanuit Rijswijk wordt omgeleid via afrit Den Haag Centrum (9) en de Rotterdamsebaan. Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Binnen Leidschendam-Voorburg en Den Haag wordt het verkeer omgeleid via de Monseigneur van Steelaan, Hofzichtlaan en Bezuidenhoutseweg.

Nachtafsluitingen hele Sijtwendetunnel
Als de werkzaamheden in de Spoortunnel zijn afgerond, zijn er in de week erna werkzaamheden tijdens twee nachten: van maandag 25 op dinsdag 26 maart en van dinsdag 26 op woensdag 27 maart. De hele Sijtwendetunnel is dan in beide richtingen dicht van 21.00 tot 05.00 uur.

Onderhoudswerkzaamheden
Rijkswaterstaat vervangt van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. De renovatie van de Sijtwendetunnel staat gepland voor 2030, maar in verband met de veiligheid en het voorkomen van onverwachte afsluitingen moet het gehele systeem van de verlichting nu al worden vervangen. Hiervoor wordt telkens één van de zes tunnelbuizen afgesloten, zodat we de hinder voor de weggebruiker beperken. De afsluiting van de Spoortunnel richting Den Haag is de derde van de zes. Kijk voor de planning van alle werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42