Afbeelding

Beth & Flo imponeren

Cultuur

Klassieke muziek met humor of, zoals ze het zelf noemen: 'concert met een vleugeltje theater'. Hoe je het ook noemt: pianisten Beth & Flo imponeerden vrijdagavond in Het Kruispunt. Het was de aftrap van Het Weekend van Voorschoten. 

Maar klassieke muziek met humor? Kan dat? De meiden bewezen het. Ze flirtten met het bijna 200-koppige publiek, sprongen van en op de pianostoel, kijken mekaar af en toe guitig aan en brachten in razend tempo het ene muziekstuk na het andere. Ademloos werd er geluisterd, ook naar de uitleg die de twee tussen de optredens door gaven. 

'Een prachtig programma, moeilijk maar schitterend uitgevoerd', aldus een zeer ter zake kundige toeschouwer. Beth&Flo, ofwel Eslbet Remijn en Claudette Verhulst, vlogen van Sant-Saëns en Debussy naar Mozart, Smetana, Rachminov Shostakovich en de rivier de Moldau. Een persoonlijke voorkeur van de twee. 'Je hoort het water stromen. Hoe zou de Vliet klinken??' Ze wisselden van vleugel alsof het niets was en gingen ook een quatre-mains niet uit de weg. 

Het optreden werd verzorgd door Musicultura die ook voor het komend seizoen een mooi programma heeft samen gesteld. Meer info op www.musicultura.nl. 

In de Voorstraat opende DJ Dorine Het Weekend met een optreden in het Wapen van Voorschoten. 

De foto's zijn gemaakt door Nelleke de Vries. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 12 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 12 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 12 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 12 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 18 uur geleden