Impressie van het jubileumconcert op 13 april. Foto: Rutger Boerman
Impressie van het jubileumconcert op 13 april. Foto: Rutger Boerman Foto: RUTGER BOERMAN

Schitterend jubileumconcert PJPJ met Yvonne Smeets

Cultuur Kunst & Cultuur

Podium Jong Professionals Jazz organiseert dit seizoen speciale optredens met combinaties van jong jazztalent met jazzprofessionals die sinds 1994 al eerder op het podium in Voorschoten hebben gestaan. In de goed gevulde Grote Zaal van het Cultureel Centrum vond afgelopen zaterdag 13 april het 8ste PJPJ jazzconcert van dit seizoen plaats. Vanwege het 25-jarig jubileum waren ditmaal topzangeres en hoofdvakdocente jazzzang Yvonne Smeets, en hoofdvakdocent piano aan het Koninklijk Conservatorium Juraj Stanik, uitgenodigd. Zij werden bijgestaan door de jonge jazzstudenten Wolf de Backer uit België op contrabas en Tijn Koenen uit Leiden op drums.

Na 2 mooie nummers in duo door Yvonne en Juraj volgde de prachtige Miles Davis compositie 'Nardis' met het gehele kwartet als eerste hoogtepunt van het concert. De muzikale click tussen Yvonne en Juraj vonkte er vanaf; de swingende zang van Yvonne en de ritmische fijnheid in het spel van Juraj was een genot voor het oor. In deze eerste set kwamen ook 'Windows' van Chick Corea en 'Red Clay' van Freddie Hubbard voorbij waarbij Yvonne de van origine instrumentale stukken zelf had voorzien van een goede Engelse tekst. De tweede set begon met een prachtige improvisatie van pianist Juraj waarbij het publiek doodstil luisterde. Mooie uitvoeringen van 'Black Nile' en 'Í must have that man' van Dorothy Fields (tekst) en Jimmy McHugh (muziek) passeerden de revue. Het concert werd afgesloten met het prachtige 'Question and Answer' van Pat Metheny.

Wederom een enerverende en sfeervolle avond in het Cultureel Centrum. 

Meer info en sfeerimpressies van het concert zijn te vinden op www.pjpj.nl. 
Op zondagmiddag 28 april a.s. een bijzonder jazzoptreden in het 'Wapen van Voorschoten' in de Voorstraat in een unieke samenwerking met het jubilerende PJPJ ! 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 4 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 6 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 11 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 20 uur geleden