<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De allereerste Voorschotense musical zien? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 15 en 16 juni. Foto: VSK
De allereerste Voorschotense musical zien? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 15 en 16 juni. Foto: VSK
Kunst & Cultuur

Nog enkele kaarten beschikbaar musical over Voorschoten

  Cultuur

Met een vette knipoog naar de gelijknamige televisieserie wordt de allereerste musical over Voorschoten op 15 en 16 juni opgevoerd: 'Toen was Voorschoten nog heel gewoon'. Het verhaal over de doortastende Jet, werkzaam in Het Wapen, in het 19e eeuwse Voorschoten, geeft een mooi beeld van die tijd. De musical wordt uitgevoerd door de Voorschotense musicalgroep Doremifa dat haar eerste lustrum viert. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

door Rosanne Peters

"Het leek ons leuk om van het jubileumjaar iets speciaals te maken. En dat is gelukt! We hebben de musical zelf geschreven en het onderwerp dichtbij huis gehouden: Voorschoten", zegt Johanna Terpstra (46), verantwoordelijk voor de regie. Het verhaal is verzonnen, maar vindt plaats op locaties die eind 19e eeuw al in Voorschoten te vinden waren. Zoals de Zilverfabriek, de Voorstraat en het Wapen. "De Zilverfabriek, was destijds economisch gezien heel goed voor Voorschoten. Dat laten wij ook zien, maar wel met een zelfbedachte twist. Zoals de 'foute' directeur aan het begin van het verhaal, maar dat komt allemaal goed", legt een van de schrijvers Bas van den Beld (46) uit.

Doremifa is sinds een half jaar druk aan het repeteren. "Eerst zijn we nog een jaar bezig geweest met het schrijven van de tekst en het maken van onze eigen muziek", zegt Bas. Wat het proces daarnaast nog langer maakt, is het zoeken naar een passende rol voor iedereen die meedoet. "Je wilt iedereen het liefst een shine moment geven en lekker mee laten zingen. We zijn natuurlijk allemaal amateurs en onze groep bestaat veelal uit gezinnen, dat is wel een uitdaging. Maar iemand in de juiste rol kan je nog verbazen. We zien vaak dat ouders en kinderen steeds meer durven te laten zien, mooi is dat", aldus Johanna.

Familiefeestje
Volgens Johanna kan het publiek een "familiefeestje" verwachten. Er gaat veel gelachen worden en het publiek zal zien hoeveel plezier de groep heeft gehad in het maken van deze musical. "Dat stralen wij echt uit. Ik hoop dat we veel mensen kunnen inspireren dat wanneer je iets samen doet, je heel ver kan komen. Als je je niet laat tegenhouden, maak je hele mooie dingen. Volgens Bas een belangrijk thema in de musical, "en dat is ook te zien in wat wij doen".

Locatie: Cultureel Centrum, Pr. Marijkelaan 4. Kaarten € 15,- (vw) en € 10 euro (kinderen). Bestellen: www.studio-stijn.nl/doremifa.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten