Eén van de ongeveer 40 werken van Jenny Hudig, die u tijdens de Voorschotense Paardendagen voor een klein prijsje kunt kopen op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis (Foto PR)
Eén van de ongeveer 40 werken van Jenny Hudig, die u tijdens de Voorschotense Paardendagen voor een klein prijsje kunt kopen op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis (Foto PR)

VKK verkooptentoonstelling tijdens Paardendagen

Cultuur Kunst & Cultuur

Op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis op Voorstraat 12-14 in Voorschoten vindt van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli een laatste expositie plaats van het werk van Jenny Hudig-Lind.

Jenny Hudig, die in 1938 geboren werd, is opgegroeid in een antroposofisch milieu. Dit heeft haar liefde voor de natuur en kunst mede bepaald. Na omzwervingen en vele jaren in Nieuw-Zeeland is ze uiteindelijk in Voorschoten neergestreken, waar ze op 9 februari jl. overleed. Jenny was een daadkrachtige, warme persoonlijkheid die van het leven genoot en altijd met kunst en met name met schilderen haar leven kleurde. 'Cueillez dès aujourd'hui les roses de la vie' (Verzamel vandaag de rozen van het leven, Pierre de Ronsard) was haar belangrijkste levensmotto.

Haar persoonlijkheid zien we terug in de warme kleuren van de meestal abstracte schilderijen die zij ons heeft nagelaten. Haar werk -zo'n 40 schilderijen in verschillende formaten- zal in een eenmalige verkoopexpositie tijdens de Voorschotense Paardendagen getoond en te koop aangeboden worden. De prijzen variëren van € 25 tot € 45. U kunt een werk direct na betaling meenemen. De opbrengst komt ten goede aan de Voorschotense Kunstkring. De vernissage van de tentoonstelling vindt op vrijdag 26 juli van 14 tot 17 uur plaats. Verder kunt u op zaterdag 27 en zondag 28 juli tussen 11 en 17 uur komen kijken en kopen. 

Het zou fantastisch zijn als Jenny's schilderijen de wereld van velen zouden mogen kleuren....
 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 15 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2
Afbeelding
PvdA- Gemeente: ga de boer op! 8 dec., 19:25