<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Rita van de Poel
Politiek

Pauline Bouvy-Koene nieuwe burgemeester Voorschoten

  Politiek

Tijdens een besloten vergadering donderdagavond heeft de vertrouwenscommissie waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene voorgedragen als kroonbenoemde burgemeester van Voorschoten. Dat maakte Sjoerd van den Dool, voorzitter van de vertrouwenscommissie vanavond bekend na afloop van de besloten vergadering waarin de fracties hun keuze kenbaar konden maken. Er waren vijf sollicitanten voor de burgemeestersfunctie. Met alle kandidaten is gesproken. Pauline Bouvy-Koene had veruit de voorkeur van de politiek. 

De gemeenteraad ziet in mevrouw Bouvy-Koene een ervaren burgemeester die zich soepel beweegt in het bestuurlijk krachtenveld en op verschillende borden kan schaken. Zij is de netwerker die voor Voorschoten een belangrijke rol speelt in de regionale samenwerking. Zij is sociabel, doelgericht en onafhankelijk. 

De 60-jarige Pauline Bouvy-Koene is lid van de VVD. Ze was van 1994 tot 1998 raadslid in Maasland. Tot 2002 was ze daar wethouder en in 2005 werd ze benoemd tot burgemeester van de gemeente Bernisse. Bij de fusie op 1 januari 2015 van Spijkenisse en Bernisse tot de gemeente Nissewaard kwam haar functie te vervallen. 

Sinds september 2016 is ze waarnemend burgemeester van Voorschoten. Pauline Bouvy-Koene kwam in een politiek moeilijke tijd. Nadat Jeroen Staatsen als burgemeester per 1 september aftrad, vertrokken in rap tempo de overige wethouders Beimers, Nieuwenhuizen en Bremer. In 2017 werd Voorschoten onder preventief toezicht van de Provincie gesteld omdat de financiën niet op orde waren. Voorschoten kwam na een jaar onder het toezicht uit. Bij de verkiezingen van 2018 werd de VVD de grootste partij in Voorschoten na GroenLinks en D66. 
Pauline Bouvy-Koene woont op dit moment nog in Geervliet maar verhuist op termijn naar Voorschoten. 

De procedure tot de benoeming is nu in gang gezet. In oktober wordt burgemeester Bouvy-Koene officieel geïnstalleerd.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten