Afbeelding

Dorp in oorlog! Museum Voorschoten zoekt oorlogsherinneringen

Cultuur Kunst & Cultuur

Op 5 mei 2020 staat heel Nederland stil bij 75 jaar vrijheid. Dit is een goed moment voor Museum Voorschoten om te kijken naar de oorlogsperiode in Voorschoten. Dat doet het Museum Voorschoten met een tentoonstelling en meerdere evenementen vanaf begin april 2020 over het dagelijks leven in Voorschoten, onder het motto: Dorp in Oorlog. 

Tijdens de oorlogstijd is er in Voorschoten veel gebeurd. En de herinnering aan wat er gebeurd is in Voorschoten, ligt mogelijk nog ergens besloten in brieven, foto's, voorwerpen of verhalen. 

Heeft u op zolder of in een oude koffer nog herinneringen aan die tijd van uzelf, of van uw ouders, grootouders, vrienden of bekenden? Laat het het Museum Voorschoten weten. Dan kijken wij of het onderdeel van de tentoonstelling over Voorschoten in de oorlog kan worden.

Stuur een mail aan info@museumvoorschoten.nl met daarin een korte beschrijving van uw herinnering (foto, brief, voorwerp of iets dergelijks) en hoe we contact met u op kunnen nemen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00