Afbeelding

Reislustige leerlingen op de Fortgensschool

Cultuur Kunst & Cultuur

(ingezonden) Het is kinderboekenweek! Traditiegetrouw een heel feest op de Fortgensschool. Afgelopen vrijdag was de aftrap met zang en dans op het thema 'Reis mee!'. En de ludieke act van Globetrotter Meester Jaap mocht ook dit jaar niet ontbreken.

Onder  belangstelling van een grote kring Fortgensouders, kinderen en leerkrachten kreeg iedere groep in ruil voor een yel zoals : "Reis en lees mee met groep 4. Wij maken veel plezier!" een leuk kinderboek voor de klas aangeboden. 

Leerkrachten en kinderen waren echt blij met het leuke boek en zullen de komende week extra lezen en voorlezen. Lezen is op de Fortgensschool heel belangrijk en er wordt veel aandacht aan besteed. Ze waren allemaal verkleed als ware wereldreizigers. De ouders konden leuke kinderboeken kopen in de boekenstand, ingericht door READ SHOP Voorschoten

Ook de bekende schrijver/zanger Erik van Os bracht een bezoek aan de school. Hij vermaakte de kinderen met de grappige gedichten uit zijn boeken en zong een aantal liedjes waarbij hij zichzelf begeleidde op de gitaar en tegelijkertijd mondharmonica speelde. Het refrein mochten de kinderen meezingen en meeklappen. Aan het eind van de ochtend signeerde hij zijn boeken.

Het was weer een geslaagde opening van de Kinderboekenweek en tevens een flinke stimulans voor het lezen thuis en op de Fortgensschool.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 10 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 15 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9