<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Filmtheater Voorschoten
Foto: Filmtheater Voorschoten (Foto: )
Kunst & Cultuur

Muziekzomer in Filmtheater met o.a. The Rolling Stones

  Cultuur

De zomer wordt een muziekzomer in Filmtheater Voorschoten. Naast het reguliere filmprogramma zijn er veel voorstellingen voor liefhebbers van klassieke èn populaire muziek.In de met tafeltjes en stoeltje uitgebreide zaal gaat de geluidsinstallatie net een tikje harder dan normaal en kunnen bezoekers kijken, luisteren en misschien wel "stoeldansen" bij de documentaire Somebody Up There Likes Me over Rolling Stones-bassist Ron Wood (met extra fragmenten voor in de bioscoop) en het Rolling Stones-concert Havana Moon, opgenomen in Havana (Cuba) op 25 maart 2016. Deze beide films zijn op vrijdag 10 juli als double-bill op één avond te zien.

Het beroemde concert dat de Australische band INXS (Original Sin, Never Tear Us Apart, Suicide Blonde, New Sensation) gaf in het Londense Wembley Stadion op 13 juli 1991 werd opgenomen op 35mm-film en is nu digitaal gerestaureerd te zien op 23 juli.De hoogtepunten uit Het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam (juni 1970) zijn 50 jaar na dato terug te zien in de digitaal gerestaureerde registratie Stamping Ground op 18 juli. Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Pink Floyd en vele anderen traden op.Het zeer goed ontvangen 40e verjaardagsconcert van The Cure (7 juli 2018, Hyde Park, Londen) is te zien op 21 augustus. The Cure scoorde vele hits zoals The Love Cats, Lullaby, High, Friday I'm in Love en Lovesong. In het najaar worden meer muziekfilms en concertregistraties verwacht van o.a. Stevie Nicks, Charles Aznavour, George Michael.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen terecht bij documentaires over de componisten Mozart (17 juli) en Chopin (31 juli). In september vertoont Filmtheater Voorschoten Jonas Kaufmann My Vienna opgenomen in het Wiener Konzerthaus in oktober vorig jaar en rond de kerst staat een documentaire over Beethoven en zijn vijf pianoconcerten op het programma. Volgend jaar hoopt het filmtheater weer live opera's uit o.a. Parijs en Barcelona aan te kunnen bieden.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Info en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl

Kijk in de agenda op deze site voor alle voorstellingen in het filmtheater


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten