Afbeelding

Vakantiebieb: een zomer vol verhalen

Cultuur Kunst & Cultuur

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek. En de bieb Voorschoten heeft meer activiteiten: 

E-books en luisterboeken
Misschien weet je nog niet waar je deze zomervakantie doorbrengt. Maar waar je ook bent: met de VakantieBieb kun je heerlijk op avontuur in je hoofd. Je vindt er tientallen e-books en luisterboeken, voor elk wat wils: van spanning tot chicklit, van literatuur tot informatief.

Voor de jongste lezers zijn er bijvoorbeeld SuperDolfje van Paul van Loon en verhalen van Guusje Nederhorst en Jacques Vriens. Jongeren kunnen genieten van boeken als Instagirl van Annette Mierswa en Klem van Mel Wallis de Vries. En voor volwassenen is er ook veel moois, denk aan Otmars zonen van Peter Buwalda of De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Omdat er zowel e-books als luisterboeken in de VakantieBieb zitten, kun je kiezen voor lezen of luisteren – net was je op dat moment het beste uitkomt.

Winactie voor jeugdige lezers
Zoals ieder jaar is er een winactie voor lezers tot en met 18 jaar. Zij maken kans op een Beats Solo Pro-koptelefoon. Hiervoor vragen we ze om door te geven wat hun favoriete boek in de VakantieBieb is.

Over de VakantieBieb
De app met e-books en luisterboeken is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play. De boeken zijn te lezen van 1 juli t/m 31 augustus 2020, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is een dienst van de online Bibliotheek (onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek) en wordt aangeboden namens alle Bibliotheken in Nederland. Voor meer informatie zie www.vakantiebieb.nl.

Doe je mee met de Digitale Leesclub?
In juli start onze eerste Digitale Leesclub. In de Leesclub lezen we elke 6 weken boeken rondom een bepaald thema. Uiteindelijk bespreken we die met elkaar in een digitale bijeenkomst. Op obvw.nl vind je thema’s en data.

Op 16 juli start de eerste Leesclub met als thema waargebeurde familiegeschiedenissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘De stamhouder’ van Alexander Münninghoff, ‘Ik wil je laten weten dat we er nog zijn’ van Esther Safran Foer of ‘Daar werd wat groots verricht’ van Diederik van Vleuten. Deelnemers kunnen tijdens deze bijeenkomst kennis maken met elkaar en bespreken welke boeken zij gaan lezen. De Leesclub wordt begeleid door Cunera Klijn. Zij is een enthousiaste lezer een heeft geschiedenis gestudeerd.

De Leesclub komt op 13 augustus om 19.30 uur weer online bij elkaar om de verschillende boeken te bespreken. Meld je aan via obvw.nl

Digitaal Spreekuur op afspraak in Bibliotheek Voorschoten
Ruzie met je laptop? Een iPad met kuren? Meer haat dan liefde voor je Android tablet, of lijkt het een onmogelijke taak om e-books op je e-reader te krijgen? Onze vrijwilligers van het Digitaal Spreekuur staan klaar om je te helpen! Elke dinsdag vanaf 10.00 tot 12.00 uur kun je terecht in Bibliotheek Voorschoten.

Hulp vragen kan op verschillende manieren:

E-Mail: Je kunt je vraag stellen per mail op digitaal@obvw.nl. Onze vrijwilligers nemen dan contact op. Je krijgt binnen een week, maar uiterlijk de volgende dinsdag antwoord.

Telefoon: Elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur kun je bellen naar 071-561 63 49. Je krijgt dan direct antwoord.

Of je maakt een afspraak op digitaal@obvw.nl en komt langs in Bibliotheek Voorschoten, waar onze vrijwilligers je verder helpen. Neem voor zover mogelijk de apparaten én inloggegevens mee. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen op het Digitaal Spreekuur.

BiebBouwers: Minecraftchallenge #2 - Bouw een Waanzinnige Boomhut
Ben jij gek op Minecraft en ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Doe dan mee met Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek en maak kans of geweldige prijzen!

Deze maand kun je van ons de boom in, want je gaat alleen, of samen, een waanzinnige boomhut maken. En niet zo maar een boomhut, maar één met de meest gekke, malle en rare kamers. In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar BiebBouwers@probiblio.nl.

Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!

Ga aan de slag en stuur jouw boomhut voor 20 juli naar ons op.

Belastingaangifte 2019 op afspraak in de bibliotheek
Voor iedereen die uitstel heeft gevraagd voor de belastingaangifte: in juli zijn vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar weer aanwezig in de bibliotheek om je te helpen.

De data waarop je in de bibliotheek terecht kunt, zijn als volgt:

-         Voorschoten – dinsdag – 10.00 uur tot 13.00 uur –14-21-28 juli 2020

Het gaat om simpele belastingaangiften in box 1 en box 3. Inkomensgrenzen € 35.000 voor alleenstaanden en € 50.000 voor gehuwden/samenwonenden. Valt jouw inkomen hierboven dan bieden wij geen hulp aan. Vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden kan aan de balie of via obvw.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 7 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 13 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 13 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 14 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 14 uur geleden