Afbeelding

Annie M.G. Schmidt-films deze zomer terug in Filmtheater

Cultuur Kunst & Cultuur

Filmtheater Voorschoten is in de eerste en laatste week van de zomervakantie dagelijks open met jeugdvoorstellingen, en deze zomer ook in de tussenliggende weken op woensdag- en zondagmiddag. Naast De Piraten van Hiernaast zijn vijf digitaal opgepoetste verfilmingen van Annie M.G. Schmidt's boeken te zien. Iedere week een nieuwe "klassieker": Abeltje, Minoes, Ja zuster nee zuster, Pluk van de Petteflet en Wiplala.

Tot en met zondag 26 juli en van 22 t/m 30 augustus zijn er dagelijks twee middagvoorstellingen voor de jeugd. In de eerste week staan De Piraten van Hiernaast op het programma, de films in de laatste week van de vakantie worden nog bekend gemaakt. Abeltje is te zien op wo. 22 en za. 25 juli (13.00), Minoes op wo. 29 juli (14.00) en zo. 2 augustus (13.30), Ja zuster nee zuster op wo. 5 (14.00) en zo. 9 (13.30) augustus, Pluk van de Petteflet op wo. 12 (14.00) en zo. 16 (13.30) augustus en Wiplala op wo. 19 (14.00) en zo. 23 (13.30) augustus. Ook de volwassenen worden niet vergeten: de avondvoorstellingen en zondagmatinees gaan de hele zomer door.

Er is besloten de hele zomer films te vertonen omdat veel kinderen dit jaar thuis vakantie houden en andere kinderen met families naar de kust komen voor hun vakantie. Bovendien zou het jammer zijn om de onlangs uitgebreide zaal overdag weer te sluiten na de 2,5 maand noodgedwongen sluiting in het voorjaar. De vergrote zaal biedt de mogelijkheid een stuk meer bezoekers te ontvangen terwijl de 1,5 meter-regel wordt gewaarborgd.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Voor informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl 

Of kijk in de agenda op deze site voor de data van de films: www.voorschotensekrant.nl/activiteit

Nieuws overzicht

In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 32 minuten geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 1 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 16 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 18 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 19 uur geleden