Afbeelding

Annie M.G. Schmidt-films deze zomer terug in Filmtheater

Cultuur Kunst & Cultuur

Filmtheater Voorschoten is in de eerste en laatste week van de zomervakantie dagelijks open met jeugdvoorstellingen, en deze zomer ook in de tussenliggende weken op woensdag- en zondagmiddag. Naast De Piraten van Hiernaast zijn vijf digitaal opgepoetste verfilmingen van Annie M.G. Schmidt's boeken te zien. Iedere week een nieuwe "klassieker": Abeltje, Minoes, Ja zuster nee zuster, Pluk van de Petteflet en Wiplala.

Tot en met zondag 26 juli en van 22 t/m 30 augustus zijn er dagelijks twee middagvoorstellingen voor de jeugd. In de eerste week staan De Piraten van Hiernaast op het programma, de films in de laatste week van de vakantie worden nog bekend gemaakt. Abeltje is te zien op wo. 22 en za. 25 juli (13.00), Minoes op wo. 29 juli (14.00) en zo. 2 augustus (13.30), Ja zuster nee zuster op wo. 5 (14.00) en zo. 9 (13.30) augustus, Pluk van de Petteflet op wo. 12 (14.00) en zo. 16 (13.30) augustus en Wiplala op wo. 19 (14.00) en zo. 23 (13.30) augustus. Ook de volwassenen worden niet vergeten: de avondvoorstellingen en zondagmatinees gaan de hele zomer door.

Er is besloten de hele zomer films te vertonen omdat veel kinderen dit jaar thuis vakantie houden en andere kinderen met families naar de kust komen voor hun vakantie. Bovendien zou het jammer zijn om de onlangs uitgebreide zaal overdag weer te sluiten na de 2,5 maand noodgedwongen sluiting in het voorjaar. De vergrote zaal biedt de mogelijkheid een stuk meer bezoekers te ontvangen terwijl de 1,5 meter-regel wordt gewaarborgd.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Voor informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl 

Of kijk in de agenda op deze site voor de data van de films: www.voorschotensekrant.nl/activiteit

Nieuws overzicht

Afbeelding
Discussieavond op duurzaam sportaccommodatiebeleid in Voorschoten 33 minuten geleden
Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 5 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 5 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 23 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 23 uur geleden