<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Wethouder Paul de Bruijn en Sandy Seyn
Wethouder Paul de Bruijn en Sandy Seyn (Foto: VSK)

Uitbreiding zorgactiviteiten op de Kinderboerderij

De Kinderboerderij Voorschoten heeft in samenwerking met LevinZorg nu ook dagactiviteiten in kleine groepjes voor kinderen met een beperking en kinderen die extra of speciale aandacht nodig hebben.

Wethouder Paul de Bruijn kwam afgelopen donderdag naar de Kinderboerderij om de folder die LevinZorg hiervoor heeft uitgebracht in ontvangst te nemen. Sandy, de beheerster van de Kinderboerderij, liet de gelegenheid niet onbenut om de wethouder uitgebreid te vertellen hoe mooi het zou zijn als kinderen die hiervoor in aanmerking komen, zonder ingewikkelde aanvraagprocedure, sneller een plekje zouden kunnen krijgen op de boerderij.

‘Wij hebben hier nu al een aantal kinderen. Het zijn kinderen die vanwege hun handicap of andere problemen niet naar de reguliere buitenschoolse opvang kunnen. Zij komen hier op woensdagmiddag en vrijdagmiddag na schooltijd. Hier hebben zij een fijne plek, ze mogen helpen de dieren verzorgen en we zien ze hier echt opbloeien en tot rust komen. Maar er is meer mogelijk, want er zijn meer kinderen die baat zouden hebben met een plekje op de Kinderboerderij. Zoals kinderen die helemaal niet naar school gaan en kinderen die op een reguliere BSO overprikkeld raken. Mocht er speciale begeleiding nodig zijn dan zorgt LevinZorg ervoor dat er professionele begeleiding aanwezig is. Zij begeleiden de kinderen bij activiteiten en, indien nodig, krijgen de kinderen ook educatieve ondersteuning”.

“Kinderen die deze aandacht nodig hebben kunnen nergens anders terecht in Voorschoten, hoe mooi zou het zijn als zij in ons eigen dorp een plekje kunnen vinden. Wij zorgen voor het vervoer en dat scheelt bovendien ook nog eens een hoop geld aan vervoerskosten”, maakt Sandy haar verhaal over de mogelijkheden die de Kinderboerderij biedt nog eens extra aantrekkelijk.

Meer informatie of aanmelden? Voor informatie kunt u terecht op de website van de Kinderboerderij Voorschoten www.stichtingkinderboerderijvoorschoten.nl en de website van LevinZorg www.levin-zorg.nl. Voor telefonisch contact belt u LevinZorg 070 820 0523 of u mailt naar info@levin-zorg.nl Voor deelname heeft u een indicatie met een PGB nodig, is er geen indicatie dan is aanmelden voor eigenrekening mogelijk.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten