<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Het bestuur van de Rotary met voorzitter Ellen Fekkes (l) bracht taart bij het getroffen Huize Bijdorp.
Het bestuur van de Rotary met voorzitter Ellen Fekkes (l) bracht taart bij het getroffen Huize Bijdorp. (Foto: Paul van Wezenberg)
Regio nieuws

Rotary trakteert Huize Bijdorp

Vandaag trakteerde Rotary Club Voorschoten-Leidschendam de bewoners van Huize Bijdorp op taart. De club leeft mee met de zusters, paters en ‘burgerbewoners’, die door de coronacrisis een zware tijd achter de rug hebben. Eerder ging Rotary langs bij de Mauritsgroep en de drie andere woonzorgcentra in Voorschoten.

Na de intelligente lockdown van half maart is de recente versoepeling van de coronamaatregelen goed nieuws, met name voor de bewoners van woonzorgcentra en de welpen en scouts van de Mauritsgroep. Rotaryvoorzitter Ellen Fekkes kwam op het idee om dat te vieren met taart.

Begin juli brachten twee Rotaryleden taart van de HEMA in de Schoolstraat aan de Mauritsgroep, ter gelegenheid van hun eerste fysieke bijeenkomst na de lockdown. De welpen en scouts waren blij dat ze weer bijeen konden komen en de taart maakte het extra feestelijk. Natuurlijk aten de Rotaryleden een stukje mee.

De afgelopen weken stonden Topaz Foreschate, Topaz Vlietwijk en woonzorgcentrum Adegeest op het programma. Ook daar werden de Rotaryleden hartelijk ontvangen. Huize Bijdorp maakte het rondje compleet. Leidinggevende Facilitair & Welzijn Patrick Mesman nam de twee tassen vol gebak namens de bewoners en medewerkers in ontvangst.

“We waarderen deze geste zeer”, zegt Patrick. “Na de lockdown hebben we geprobeerd het virus buiten de deur te houden, maar het verspreidde zich als een olievlek. We zijn onder de indruk van het enorme medeleven dat inwoners van Voorschoten en bedrijven hebben laten zien, van drieduizend kaarten tot bloemen van Intratuin.”

Ook Rotary zelf ging in een lockdown, al bleven de leden elkaar via Zoom digitaal ontmoeten. Dankzij de inzet van De Gouden Leeuw kan de club sinds kort weer veilig bijeenkomen. De eerste dinsdagavond stond in het teken van de jaarlijkse bestuurswisseling, waarbij Ellen de voorzittersketen overdroeg aan Peter Verkerk.

Rotary kijkt uit naar een nieuw clubjaar, waarin de leden elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en zich inzetten voor projecten. Zo steken ze graag de handen uit de mouwen voor Stadstuin Rusthout, de Mauritsgroep en Voedselbank Voorschoten. Voor een school in Haïti organiseert de club onder andere een murder mystery dinner.

Meer info: www.rotary.nl/voorschotenleidschendam


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten