<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Jazz in de open lucht. Het kan op 29 augustus op Berbice. Foto: Vrienden van Berbice
Jazz in de open lucht. Het kan op 29 augustus op Berbice. Foto: Vrienden van Berbice (Foto: )
Kunst & Cultuur

Jazzavond in de open lucht op Berbice

  Cultuur

Ingegeven door de grote muziekliefde van Mejuffrouw Begeer, de laatste bewoonster van buitenplaats Berbice, organiseren de Vrienden van Berbice op zaterdag 29 augustus, na een periode van noodgedwongen rust, eindelijk weer het inmiddels bekende Berbice zomerconcert. Het jonge Cúnla Williams jazzkwartet brengt een inspirerend programma met oude jazzstandards en swing, waarbij het moeilijk zal zijn stil te blijven zitten!

Jong met veel ervaring
De Haagse contrabassist Cas Jiskoot is 22 jaar. Hij deelde al het podium met jazzgiganten als Peter Beets, Jesse van Ruller, Dick Oatts en vele anderen. Engelsman Jack Kinsella is gitarist. Hij studeerde eerst in Birmingham maar maakte zijn opleiding af in Den Haag. Kinsella speelde al met musici als Steve Cardenas, Liam Byrne en Jeff Williams. Tijn Koenen (1995) is een opkomende drummer in de Nederlandse jazzscene die als zoon van bluesgitarist Chris Koenen de jazzmuziek met de paplepel kreeg ingegoten. Als conservatoriumstudent ontwikkelde hij een passie voor de ontwikkeling en historie van de jazzmuziek. Zangeres Cúnla Williams tenslotte brengt met een diepe passie en liefde voor jazz een mix van bekende en obscure standards ten gehore uit het klassieke jazzrepertoire.

Concert op het gazon
Aanvang concert om 20:00 uur, traditiegetrouw op het gazon achter het hoofdhuis. Houdt u rekening met de koelte van de avond en neem een vest of dekentje mee. Bij slecht weer gaat het concert niet door.Kaarten: € 12,50, inclusief drankje, bestellen via info@vriendenvanberbice.nl . Adres: de Leidseweg 221 in Voorschoten. Geen parkeergelegenheid voor auto’s.

Meer informatie via: www.vriendenvanberbice.nl.

De Vrienden van Berbice zijn in 2016 opgericht met als doel het organiseren van culturele activiteiten op Berbice en het werven van Vrienden, die Berbice een warm hart toedragen en willen helpen om de buitenplaats weer in oude luister te herstellen. Alle eventuele opbrengsten van de culturele activiteiten komen ten goede aan Berbice.

Podium Jong Professionals Jazz’ (PJPJ). organiseert jazzconcerten in Voorschoten om jonge jazzmusici, studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, een podium te bieden om ervaring op te doen en hier in te begeleiden. Daarnaast wil PJPJ het luisteren naar 'live"-jazzmuziek in de breedste zin van het woord bevorderen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten