Ook het Charles Dickensorkest is weer te bewonderen in het centrum.
Ook het Charles Dickensorkest is weer te bewonderen in het centrum.

Culturele kerstverrassingen in Het Kruispunt en De Dorpskerk

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zaterdag 12 en 19 december organiseert de Cultuurfabriek Voorschoten, in samenwerking met de Centrumondernemers, een gevarieerd kerstprogramma in het centrum van Voorschoten.

In de weken voor kerst verzorgen verschillende Voorschotense culturele organisaties en musici gratis miniconcerten en optredens in Het Kruispunt en De Dorpskerk. Zo kunt u voor, tijdens, of na het winkelen genieten van live kerstmuziek in een breed scala aan genres. Naast deze concerten vinden er op andere dagen nog meer creatieve kerstactiviteiten plaats. Het hele programma is te vinden op de website van de Cultuurfabriek Voorschoten, www.cultuurfabriekvoorschoten.nl, u kunt daar ook reserveren. Reserveren voor miniconcerten en optredens is verplicht

De miniconcerten en optredens vinden plaats in Het Kruispunt en De Dorpskerk. Vanwege de coronamaatregelen is het maximaal aantal personen dat een concert of optreden mag bijwonen 30. Daarom dient er van tevoren te worden gereserveerd. Op de website van de Cultuurfabriek vindt u alle informatie over hoe u kunt reserveren. 

Duivenvoorde’s Kerstboom
Ook dit jaar plaatst Duivenvoorde Uitvaartzorg een speciale kerstboom bij het Voorhuys (aan de achterzijde van de Dorpskerk). Wie in deze donkere decemberdagen iemand in het licht wil zetten kan in deze boom een kerstbal met een wens, gedachte, foto, of boodschap voor een vriend, familielid, of geliefde ophangen. In krantenberichten wordt aangegeven waar de kerstballen opgehaald kunnen worden. Speciale ‘Jorissen’ zullen de ballen in de kerstboom ophangen.

Hartjesactie
Door de winkeliers en de Bibliotheek worden ‘hartjes’ knutselplaten uitgedeeld. Deze platen worden ook uitgedeeld bij Het Kruispunt en De Dorpskerk op de data dat de miniconcerten en optredens plaatsvinden. De geknutselde hartjes kunnen thuis worden opgehangen of weggegeven.

Kerstprogramma ‘ Beleven en ontmoeten in 2020’

Kijk op de website van de Cultuurfabriek voor tijdstippen en om te reserveren. De agenda is:

6 december 2020: Spiritueel café: Persoonlijk kerstverhaal met Maria Rosenmöller

9 december 2020: Bibliotheek Voorschoten: Kerst knutselen voor kinderen. 11, 18 en 19-24 december 2020: Dorpskerk: Kaarsjes aansteken met kerstmuziek.

12 december 2020:Het Kruispunt, Schoolstraat 2, Voorschoten: Balletstudio Giselle more than dance, Jeugdtheaterschool Theaterplaats, Charles Dickensorkest, verkoop kerststukjes Muziekvereniging Laurentius en Gallery Sorelle Sciaroni. Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten Trompettisten Muziekvereniging Laurentius, Herman Lodder, organist, Gijsbert Kok, beiaardier, Annabelle Hoogvliet, Vox Clara.

18 december 2020: Dorpskerk: Vox Clara, livestream meezingconcert.

19 december 2020 Het Kruispunt, Schoolstraat 2, Voorschoten: Charles Dickensorkest, Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ), The Tickets en Gallery Sorelle Sciaroni.
Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten
Protestantse Gemeente met verkoopkerststukjes, trompettisten Muziekvereniging Laurentius, Gijsbert Kok, beiaardier, Annabelle Hoogvliet, Fiene van der Bijl/Emily Schouten en Frank den Herder.

19 en 20 december 2020 Dorpskerk, Voorhuys: Speciale ‘Jorissen’ hangen kerstballen in Duivenvoorde’s kerstboom.

20 december 2020 Voorschoten 97 Atletiek: Rendierenloop 20 december 2020 – 2 januari 2021.

21 december 2020 Bibliotheek Voorschoten: Jeugdtheaterschool Theaterplaats met vertelvoorstelling. Zorgvuldig toepassen maatregelen en veel plezier

 Cultuurfabriek Voorschoten, Centrumondernemers Voorschoten en Duivenvoorde’s Uitvaartzorg vragen u allen zorgvuldig de coronamaatregelen toe te passen als u naar het centrum van Voorschoten komt en wensen u veel plezier als u een of meer van de culturele verrassingen bijwoont. 

Meer info
Heeft u vragen of wilt u meer weten wat de Cultuurfabriek doet? Kijk dan op www.cultuurfabriekvoorschoten.nlAfbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 15 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00