Afbeelding
Foto: bibliotheek Voorschoten

Lezen, wandelen, sprookspreker en DJ workshop in de bieb

Cultuur Kunst & Cultuur

De bibliotheek heeft de komende weken weer heel wat activiteiten op het programma, waaronder een DJ- workshop en een sprookspreker. 

DJ Workshop voor kinderen
Wil jij ook dj worden? Kom dan naar de dj workshop in Bibliotheek Voorschoten. Tijdens deze te gekke workshop leer jij de basic skills van het draaien. Je gaat scratchen, mixen en beatmatchen. Waar zijn alle knoppen voor? Hoe tel ik de maat? Hoe mix ik twee nummers in elkaar? Je leert het allemaal!

Je krijgt de beschikking over een eigen Numark dj-set. Ook krijg je les van echte dj’s. De workshop duurt ongeveer een uur, dus tijd genoeg om te oefenen met de knoppen van de set. Aan het einde gaan zelfs de voetjes nog even van de vloer en misschien draai jij wel je eigen dj-set!

Woensdag 13 april, van 15:00 tot 17:15 | Bibliotheek Voorschoten
Kosten: €9,95 - 15.00 - 16.00 uur & 16.15 - 17.15 uur
Tickets zijn verkrijgbaar via obvw.nl/jeugd

Dag van verhalen: De Sprookspreker vertelt
Een middeleeuwse verhalenverteller werd een sprookspreker genoemd. Hij reisde langs dorpen en steden, naar jaarmarkten en adellijke hoven om zijn verhalen te vertellen. De moderne sprookspreker doet hetzelfde. Hij reist de wereld rond met een kistje vol met middeleeuwse ridderverhalen, legendes en klassieke sprookjes. Ballades over hoofse liefde, draken en helden, sprookjes over prinsessen en toverkollen, voor ieder verhaal zit er een voorwerp in het kistje.

Op zaterdagmiddag 2 april komt de sprookspreker met de mooiste verhalen naar Bibliotheek Voorschoten.

Ben jij er ook bij? Deze familievoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zaterdag 2 april, van 13:30 tot 14:45 | Bibliotheek Voorschoten
Kosten: Leden €6,- / niet-leden €7,- www.obvw.nl/agenda-obvw/de-sprookspreker-vertelt.html


Nederland Leest en Wandelt verder op zaterdag 12 maart
Vandaag wandelen we door Voorschoten naar aanleiding van het boek ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis. Wandel jij ook mee?

Wandeling bij Huize Bijdorp Voorschoten | 10.00 tot 13.00
Huize Bijdorp in Voorschoten opent speciaal voor ons deze ochtend eenmalig haar buitenplaats. Je kunt op eigen gelegenheid een mooie wandeling om het klooster maken. Het startpunt ligt bij de bibliotheek.

Doggydate bij Bibliotheek Voorschoten & Wassenaar |11.30 tot 12.00
Heb je een hond en vind je het leuk om samen met anderen te gaan wandelen? Kom dan op 12 maart tussen 11.30 en 12.00 uur naar de doggy-date in de bibliotheek. Ontmoet andere hondenbezitters en spreek gelijk iets af!

Meer informatie en aanmelden via obvw.nl/dewandelaar.

Wij helpen je met de Belastingaangifte 2021

Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom bieden wij in de bibliotheek de mogelijkheid om met hulp van de vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2021 (kosteloos) in orde te maken. Deze service is bedoeld voor inwoners van Voorschoten van Wassenaar. Je kunt je aanmelden via [obvw.nl/belasting]obvw.nl/belasting, maar ook aan de balie in de bibliotheek.

De data waarop je in de bibliotheek terecht kunt, zijn als volgt:

Bibliotheek Voorschoten – dinsdag 10.00 tot 13.00 uur – 10.00 uur tot 13.00 uur – 8 maart, 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april, 12 april, 19 april, 26 april 2022

Bibliotheek Wassenaar – woensdag 10.00 tot 13.00 uur – 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april, 20 april 2022


Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 1 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 2 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 2 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 4 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 7 uur geleden