Afbeelding
Foto: pjpj.nl

Druk bezocht Big Band optreden bij PJPJ

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zondag 1 mei trad de Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag op in het Cultureel Centrum Voorschoten bij Podium Jong Professionals Jazz. Vanaf 14:30 uur stroomde de grote zaal al vol met publiek. Hoofdsolist was de vermaarde saxofonist Toon Roos, docent aan het Conservatorium van Utrecht en Den Haag. Daarnaast traden de zangeressen Sarah Raabe en Zoë de Priester op als solist.

De Bigband opende met American Express (Bob Brookmeyer). Daarna volgde ‘Straighten Up and Fly Right’ uit 1943 (Nat King Cole en Erving Mills); met zangsoliste Sarah Raabe die op frisse en heldere manier het thema zong. Daarna volgde het stuk ‘Simone’ (arrangement Ab Schaap) met smaakvolle saxofoonsolo van Toon Roos. 

Daarna volgde ‘Here’s that Rainy Day’ in een bewerking van Frank Foster. De afsluiting voor de pauze was ‘Seven Steps To Heaven’ (V. Feldman/M. Davis) arrangement van Jerry van Rooyen. Na de pauze opende de Big Band met de prachtige ballad ‘First Love Song’ (Bob Brookmeyer) met een gevoelig intro en solo van pianist Daniel Martinez-Collado. 

Hierna volgde ‘Misty’ (Errol Garner) zeer overtuigend gezongen door Zoë de Priester. ‘Just Like That’, in een prachtig arrangement van Peter Herbolzheimer met een spetterende solo van Toon Roos zorgde voor een massaal applaus uit de zaal. De mooie afsluiting was ‘Let’s Face The Music and Dance’ (Irving Berlin, arrangement Rob Madna) met nogmaals een prachtige solo van Toon. 

Een toegift kon natuurlijk niet uitblijven en daarom speelde de Big Band nogmaals ‘Here’s That Rainy Day’ met een extra lange solo van Toon Roos.  

Na afloop werd de Bigband K.C. en het bestuur van PJPJ getrakteerd op een heerlijke maaltijd, gratis verzorgd door restaurant ‘Va Bene’ uit de Voorstraat.

Voor meer info over de jazz concerten zie: www.pjpj.nl.