Afbeelding
Foto: RUTGER BOERMAN PJPJ Voorschoten

Zeer geslaagd Piet Wezepoel Jazzfestival

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zaterdag 21 mei  vond het 5e Piet Wezepoel Jazzfestival plaats bij PJPJ Voorschoten. Meer dan 150 muziekliefhebbers verzamelden zich in het Cultureel Centrum dat tijdelijk was omgetoverd tot een jazztempel. 

Drie zalen met live jazzmuziek door muziekstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, jong talent van de School voor Jong Talent en 2 professionele top acts in de grote zaal. Het jongste talent trapte af verdeeld over 3 verschillende combo’s o.l.v. conservatoriumdocenten. 

In de grote zaal vielen eerst vooral de zeer jonge zangeresjes Hennie Lliev en Jette de Jager (rond de 10 jaar oud) in de smaak. Daarna volgde een indrukwekkend optreden van het jazzkwartet (allen rond de 16 jaar oud) met Samuel Frerichs op piano, Jasper Boija van Dongen op gitaar, Aaron van Dongen op contrabas en Sybren Schaake op drums. In de kleine zaal trad vanaf 18:00 uur het combo o.l.v. Niels Tausk op met hierna een jamsessie met de jonge talentjes.

Rond 19 uur, na de opening door PJPJ voorzitter Tjeerd Klapwijk, trad studente zang en violiste Veronica Cimino (Italië) op met haar kwartet met fijnzinnige eigen composities. In de kleine zaal vanaf 19:45 uur gaf het kwintet van student Tristan Guillaume (Frankrijk) een volwassen concert.

Toen begon rond half negen in de grote zaal ‘Duckpin Bowling Alley’; en het dak spatte er muzikaal af door dit jazzkwartet met top-professionals Marco Kegel op sax en dwarsfluit, Timothy Banchet op piano, Uli Glassman op contrabas en Wim Kegel op drums. In de ronde zaal trad de Kroatische bassiste Lidija Stricka op met smooth jazz. In de kleine zaal Aseo Friesacher, Oostenrijkse pianist met zijn kwartet dat met gemak in de grote zaal geprogrammeerd had kunnen worden!

Het festival werd afgesloten met hoofdact Denise Jannah, de uit Suriname afkomstige topzangeres,  met fijn trio waarin producer en drummer Walther Murringen ook op de Flügelhorn speelde; een prachtige set van 75 minuten volgde en het publiek genoot!

Voor meer info over PJPJ en festival zie: www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42