Wat als een gezellige tea-party begon..
Wat als een gezellige tea-party begon.. Foto: Toneelgroep Voorschoten

Toneelgroep Voorschoten naar een nieuwe toekomst

Cultuur Kunst & Cultuur

De Toneelgroep Voorschoten heeft in het Cultureel Centrum twee succesvolle voorstellingen achter de rug van het toneelstuk ‘Verre Vrienden’, geschreven door Alan Ayckbourn. 

Een wrange komedie waarin een groepje vijftigers aanwezig is op een goed bedoelde tea-party. Zij proberen te feesten, maar de verloren illusies, jaloezie, ontrouw, stukgelopen huwelijken, mislukte carrières en hopeloze ambities verpesten het feest waarbij niemand wordt ontzien. 

Vanwege coronaperikelen kende het stuk een lange voorbereiding. Regelmatig werden de repetities noodgedwongen onderbroken door een lockdown. Zo was het lastig om de spanning er in te houden. 

De vereniging, die in 1965 is opgericht, speelde tijdens de kerstdagen in de dorpskerk nog wel een kort toneelstuk, ‘Moord in de kerststal’ van Arjan Ederveen. En wellicht komt er in het najaar nog een extra voorstelling van ’Verre vrienden’.

Korte producties
Het is tijd voor een nieuwe toekomst voor de toneelgroep Voorschoten, weet voorzitter Marjo Kommeren. “Ons kleine ledenbestand vergrijst. We willen méér korte producties gaan doen met een voorbereiding van zo’n drie maanden. We zoeken daarvoor nieuwe leden, méér jongeren, ook mannen. Al mag je natuurlijk nooit discrimineren…”

Méér weten? Kijk op www.toneelgroepvoorschoten.nl of stuur een mail naar info@toneelgroepvoorschoten.nl