Uilenballen uitpluizen in bibliotheek Voorschoten
Uilenballen uitpluizen in bibliotheek Voorschoten Foto: Bibliotheek Voorschoten

Groene boeken, voorlezen en uilenballen uitpluizen in de bieb

Cultuur Kunst & Cultuur

De komende weken is er van alles te doen in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4. Meer informatie is op obvw.nl te vinden. 

Workshop ‘Oud boek, nieuw verhaal‘
Groen is meer dan alleen een kleur; groen kun je ook doen! Hoe? Bij de bieb hergebruiken we onze stukgelezen boeken en dagen we je uit om tijdens een creatieve les van een oud boek een nieuw verhaal te maken. We gaan samen puzzelen met plaatjes en woorden uit de oude prentenboeken, maar je mag ook tekenen en kleuren. Het wordt jouw unieke zelfgemaakte Gi-ga-groene boekje! Doe je mee?

Zondag 9 oktober om 14.00 uur in Bibliotheek Voorschoten. Leeftijd: 6-12 jaar, deelname € 5,00. Tickets zijn verkrijgbaar via obvw.nl/kinderboekenweek

Gi-ga-groen Voorlezen tijdens de Kinderboekenweek
Onze voorlezers nemen je tijdens de Kinderboekenweek mee op avontuur! Kom luisteren naar een mooi verhaal binnen het thema Gi-ga-groen en na afloop krijg je een super leuke verrassing mee!

Woensdag 5 en 12 oktober 14.30 uur in Bibliotheek Voorschoten. Gratis deelname

Workshop Uilenballen uitpluizen
Het uitpluizen van uilenballen is super interessant om te doen. Uilen slikken hun prooi meestal heel door en de onverteerbare delen zoals haren, botjes en nageltjes blijven dan achter in hun maag. Na een tijdje braakt de uil dit uit en deze uilenballen pluis je tijdens deze workshop samen met een duinwachter van Dunea uit om erachter te komen wat de uil heeft gegeten. Spannend!

Woensdag 12 oktober | Bibliotheek Voorschoten | 14.00 uur. Leeftijd 8-14 jaar, deelname € 5,00. Tickets via obvw.nl/kinderboekenweek

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 12 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 12 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1