Afbeelding
Foto: VSK

Vrouwen in Balans, BoekStartdag en meer in de bibliotheek

Algemeen Regio nieuws

De Bibliotheek aan de Wijngaardenlaan heeft de komende week het volgende op het programma staan: 

14 juni Presentatie Vrouwen in Balans
Multitasken, een volle agenda met een veeleisende baan, sociale activiteiten, sport, de zorg voor gezin en ouders, wisselende hormonen…. Hoe blijf je als vrouw in balans? Overgangsconsulente Janny Ledeboer en Alexander Techniek docent Alwine Kruisselbrink geven vanuit het Platform Gezond Wel en Zijn een presentatie over “Vrouwen in Balans”.

Dinsdag 14 juni | 19.00 - 20.00 uur | Bibliotheek Voorschoten. Leden € 3,- / niet-leden € 5,-. Tickets via obvw.nl/activiteiten

Zaterdag 11 juni BoekStartdag
Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek. Kom op zaterdag 11 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.
Kijk naar de leuke film en zoek de boekjes erbij om samen te gaan lezen, of luister naar de verhalen van onze voorlezers die dag! In onze beide vestigingen kijk je vanaf 10.30u een leuke kinderfilm en vanaf 11.15u kun je komen luisteren naar de mooiste verhalen!

Zaterdag 11 juni | vanaf 10.30 uur | Bibliotheek Voorschoten. De toegang is gratis, je kunt gewoon binnenlopen.

Met BoekStart maak je je kind t/m 18 maanden gratis lid van de bieb en krijg je gratis het BoekStartkoffertje met twee leuke voorleesboekjes cadeau!

Zomercursus Botanisch Tekenen met exclusief bezoek aan Kasteel Duivenvoorde
Maak kennis met de rijke geschiedenis van botanisch tekenen en ga zelf aan de slag! Janneke van Laar, werkend lid en docent van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In een cursus van 3 ochtenden, maak je een begin met tekenen en leer je de fijne kneepjes van dit vak.

De start is een bezoek aan Duivenvoorde waar tijdens een exclusieve lezing de unieke collectiestukken bezichtigd kunnen worden en er meer verteld wordt over het eeuwenoude ambacht. De twee opvolgende cursusdagen vinden plaats in Bibliotheek Voorschoten waar bij mooi weer gebruik gemaakt wordt van de naastgelegen ontdektuin om zelf aan de slag te gaan met de inspiratie opgedaan bij Kasteel Duivenvoorde.

Locatie 7 juli 2022: Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 4, Voorschoten. Locatie 14 en 21 juli 2022: Bibliotheek Voorschoten, Wijngaardenlaan 4, Voorschoten. Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur. Leden € 59,-, niet-leden € 79,- (inclusief consumptie, exclusief materialen). Tickets via obvw.nl/activiteiten

Boekpresentatie Ellis van Zijll: Het ibis hof

Met haar nieuwe Young Adult Fantasy/Romance boek wil Ellis laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander. Ellis vertelt tijdens haar presentatie niet alleen alles over haar nieuwe boek maar heeft ook veel tips en tricks over hoe je een boek schrijft. Heb je ook vaak het idee dat je iets zou willen schrijven? Kom dan zeker deze avond langs en wie weet helpt Ellis om de stap te maken en te beginnen, of wie weet het juist af te maken!
Onder de aanwezigen verloot Ellis een gesigneerd exemplaar van Het ibis hof!

Donderdag 23 juni | 19.30 - 21.30 uur | Bibliotheek Voorschoten. Leden € 5,- / niet-leden € 6,- incl. consumptie. Tickets via obvw.nl/activiteiten

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24