Afbeelding

Feest in de bibliotheek

Cultuur Kunst & Cultuur

Prentenboek van het Jaar is ‘Maximiliaan Modderman viert een feestje’ en daarom viert Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar tijdens de Nationale Voorleesdagen (25 januari-4 februari) ook een feestje! 

Voorlezen maakt je namelijk leuker. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt; er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Activiteiten in de bieb
Er is tijdens de Nationale Voorleesdagen van alles te beleven in de bibliotheek. Poppentheater Frank Peters komt op zondag 29 januari zowel naar Wassenaar als Voorschoten om een feestje te vieren met Jan Klaassen. Op woensdag 25 januari viert Voorschoten een Voorleesfeest voor de kleinste boekenfans en op zaterdag 4 februari wordt dit feestje nog eens dunnetjes over gedaan in Wassenaar.

Voorleesteam Wassenaar is een geheel nieuw voorleesteam rijker!
Elke zaterdagochtend tussen 10.30u en 11.15u is er voorlezen in de blauwe tent van de Bibliotheek aan de Langstraat. Alle kinderen van 0 tot en met 6 jaar zijn van harte welkom om gratis te komen luisteren naar mooie, vrolijke en grappige verhalen. Voorlezers Corina, Mieke, Marijke, Thea, Catharina en Sam zoeken elke week met zorg een aantal prentenboeken uit. Soms kiezen kinderen zelf een boek, soms is er een thema, zoals Annie M.G. Schmidt, Pasen of Dierendag en wordt er ook geknutseld. Feit is dat het iedere week een feestje is! En kom je vaker? Dan krijg je een stempelkaart en kan je sparen voor een leuk cadeautje.

Uiteraard is er ook in Voorschoten elke week voorlezen: op woensdagmiddag van 14.30u tot 15.15u. Daar is geen nieuw voorleesteam, maar zien de kinderen nog altijd dezelfde vertrouwde gezichten als altijd!

Een boek kiezen
Naast het meeluisteren naar de voorleesverhalen, kunnen (groot)ouders ook voor voorleestips en boekentips terecht bij de bibliotheek. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis lid, dus alle beschikbare jeugdboeken kunnen gratis geleend worden! Kijk op www.obvw.nl naar de collectie van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar.

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 3 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 14 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 16 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 21 uur geleden