Op 3 februari draait de film 'Living' in het Filmtheater.
Op 3 februari draait de film 'Living' in het Filmtheater.

Tien jaar Filmtheater Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Tien jaar geleden, op 3 februari 2013, werd onder de vlag en door de vrijwilligers van Filmtheater Voorschoten de eerste film voor volwassenen (Hope Springs) vertoond. De films van het toenmalige Kinderfilmtheater gingen verder als onderdeel van het programma van Filmtheater Voorschoten. Dat wordt 3 februari aanstaande gevierd met een extra vertoning van de populaire film Living met de Britse acteur Bill Nighy. 

Vorig jaar werd in april al uitgebreid stilgestaan bij de viering van ‘75 + 1 jaar film in Voorschoten’. Met de voorgangers van Filmtheater Voorschoten meegerekend heeft Voorschoten een van de langstlopende bioscopen in Nederland ook al verhuisde de bioscoop in de jaren ‘90 van de Schoolstraat naar de huidige locatie aan de Prinses Marijkelaan 4. 

Vrijdagavond 3 februari wordt dat nog eens dunnetjes overgedaan met een feestelijk glaasje bij inloop. Living is een Britse dramafilm geregisseerd door Oliver Hermanus, naar een scenario van Kazuo Ishiguro, een bewerking van de Japanse film Ikiru uit 1952, geregisseerd door Akira Kurosawa, die op zijn beurt werd geïnspireerd door de Russische novelle ´De dood van Ivan Iljitsj´ uit 1886 van Leo Tolstoj. Het speelt zich af in het Londen van 1953. Living is genomineerd voor drie BAFTA’s (de Engels variant van de Oscars) en een Golden Globe. Bill Nighy is bekend van Their Finest, The Best Exotic Marigold Hotel en Pride.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via www.filmtheatervoorschoten.nl en aan de kassa (Marijkelaan 4) die een half uur voor aanvang tot de voorstelling is geopend. De reguliere entreeprijs is € 9,00 (t/m 21 jaar € 7,00 en V.O.V.-leden: € 8,00, let op: verschillende speciale voorstellingen hebben een toeslag). Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk. Filmtheater Voorschoten projecteert met een professionele, digitale DCP-bioscoopprojector (doek 8x4 meter) en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Filmtheater Voorschoten werkt alleen met vrijwilligers.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 7 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 13 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 17 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9