Op nieuwjaarsdag werd de vrijwillige brandweer opgeroepen voor een brand aan de Kniplaan. Foto: Brandweer Voorschoten
Op nieuwjaarsdag werd de vrijwillige brandweer opgeroepen voor een brand aan de Kniplaan. Foto: Brandweer Voorschoten

Brandweer Voorschoten rukte afgelopen jaar 102 keer uit

Politie 112

De vrijwillige brandweer van Voorschoten is in 2020, 102 keer opgeroepen voor verschillende incidenten waarvan 49 met Prio 1, het hoogste niveau. Helaas zijn er bij een aantal branden twee dodelijke slachtoffers gevallen.

91 uitrukken waren in Voorschoten. 9 keer werd de brandweer Voorschoten opgeroepen om te assisteren in Leidschendam-Voorburg, één keer in Leiden en één keer bij een uitslaande brand in Noordwijk. Daarnaast is de brandweer diverse keren opgeroepen voor dieren in nood, stormschade, wateroverlast en voor het assisteren van de ambulance (afhijsen patiënten). 

Het werkelijke aantal inzetten in Voorschoten is overigens hoger. De vrijwillige brandweer wordt als eerste wagen opgeroepen bij incidenten vanaf de grens met Leidschendam tot aan de Tolstraat in Voorschoten. In het andere deel wordt de kazerne in Leiden als eerste opgeroepen. Als het nodig is wordt de Voorschotense brandweer wel als tweede wagen opgeroepen. Dat geldt ook voor de Vlietlanden, Wassenaar en Leidschendam. 

En voor 2021 staat de teller alweer op vier uitrukken. Nieuwsjaarochtend werd een buitenbrand op de Tolstraat geblust net als een containerbrand aan de Anthonie van Dijcklaan. ’s Avonds werden de spuitgasten opgeroepen voor een woningbrand aan de Kniplaan. Het bleek om een veranda te gaan waar door snel optreden van de vrijwillige brandweer werd voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. En zondagavond werd een brandende berg kerstbomen geblust in het Burgemeester Berkhoutpark.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 6 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 8 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 9 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 14 uur geleden 5
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10