Afbeelding
Foto: politie.nl

Drie verdachten vast voor straatroof Voorschoten

Politie 112

Met de aanhouding van twee verdachten op zaterdag 11 februari denkt de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek een straatroof van zaterdag 7 januari in Voorschoten te hebben opgelost. Eerder werd al een eerste verdachte aangehouden, hij zit nog vast.

Op zaterdag 7 januari werd omstreeks 19.30 uur op het Gershwinpad in Voorschoten een 15-jarige Leidenaar onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn telefoon en jas. De recherche deed sindsdien onderzoek naar deze beroving, waarbij drie verdachten betrokken waren.

Op dinsdag 17 januari werd de eerste verdachte aangehouden, een 17-jarige jongen uit Wassenaar. Hij werd onder schorsende voorwaarden na 14 dagen heengezonden, maar is toen hij deze voorwaarden overtrad opnieuw aangehouden. Hij zit daarom sinds 7 februari weer vast.

Het onderzoek ging onverminderd verder en leidde ook tot de identiteit van de nu aangehouden verdachten. Deze Wassenaarders, broers van 17 en 18 jaar, zijn op zaterdag 11 februari aangehouden en zijn maandag 13 februari voorgeleid aan een rechter-commissaris. Die bepaalde dat hun voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd wordt.

Bron: politie.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 4 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 4 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 4 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 4 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 10 uur geleden