Afbeelding
Foto: Politie Leiden-Bollenstreek

In januari 10 inbraken in Voorschoten! Verkleint u de kans op woninginbraak?

Politie 112

Afgelopen maand januari zijn er in Voorschoten 10 woninginbraken gepleegd. Hoewel een inbraak nooit 100% te voorkomen is, kunt u met een aantal eenvoudige tips de kans aanzienlijk verkleinen. Dat meldt de politie Leiden-Bollenstreek. 

Bij alle inbraken waren de bewoners op het moment dat er werd ingebroken, niet thuis. De woningen werden allemaal via de achterzijde bereikt en op 1 inbraak na werd in alle gevallen een raam opengebroken of ingegooid. De politie onderzoekt de zaken, vooralsnog zijn er geen verdachten aanhouden.

Wat kunt u zelf doen om de kans op een inbraak te verkleinen?
Sluit om te beginnen ramen en deuren af, ook wanneer u maar heel eventjes weg gaat. Gelegenheid creëert de dief. Zeker in de winter is het goed te zien wanneer iemand ’s avonds niet thuis is, omdat er dan geen licht brandt. Met een paar eenvoudige tijdschakelaars kunt u zorgen voor licht in de woning en daarmee de indruk wekken dat u gewoon thuis bent. Dit soort eenvoudige maatregelen zorgen ervoor dat een inbreker zich twee keer bedenkt voordat hij bij uw huis een poging waagt.

Hieronder nog een paar eenvoudige tips:
Laat buren weten dat u op vakantie bent en vraag hen een oogje in het zeil te houden
Instaleer een slimme deurbel (ring ed), die beelden maakt wanneer er iemand voor de deur staat.
Laat rond het huis geen goederen slingeren die het de inbreker makkelijker maken om binnen te komen. Denk hierbij aan een vuilcontainer die onder het raam staat
Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen

Verdachte omstandigheden? Bel 112
Ziet u iets verdachts in de buurt? Vreemde figuren die rondhangen en interesse lijken te hebben inm de woningen of gerparkeerde auto’s bijvoorbeeld. Een busje wat langzaam rondrijdt, maar geen bestelling af komt leveren. Aarzel dan niet en bel direct 112.

Meer tips om inbraak te voorkomen zijn te vinden op: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.politie.nl/themas/woninginbraak

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 1 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 19 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 19 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 19 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 19 uur geleden