Afbeelding
Foto: Brandweer Voorschoten

Brandweer blust flinke natuurbrand Vlietland

Politie 112

Een flinke natuurbrand afgelopen nacht in recreatiegebied Vlietland. Een gebied van 60 bij 20 meter stond in brand, de vlammen kwamen wel 7 meter hoog. Brandweer Voorschoten werd rond 2 uur vannacht gealarmeerd door bewoners. 

De brandweer, samen met kazerne Leiden Zuid, was er snel bij terwijl het vuur zich uitbreidde richting Voorschoten. Vanuit het dorp kwamen al meldingen van een brandlucht. 

2,5 uur waren de brandweerlieden bezig met blussen en konden zo voorkomen dat onder andere een woning en meer natuur in vlammen op ging. 

Bron: Facebook Brandweer Voorschoten

De natuur op Vlietland is erg droog. Een beginnend brandje kan zich snel verspreiden zoals vannacht liet zien. De brandweer geeft op haar website tips om natuurbranden te voorkomen. 

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 13 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 16 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 18 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00