De vrijwilligers van Berbice zijn 'Held van Voorschoten'. Foto: VVD Voorschoten
De vrijwilligers van Berbice zijn 'Held van Voorschoten'. Foto: VVD Voorschoten

VVD: Vrijwilligers Buitenplaats Berbice 'Held van VOORSCHOTEN'

Politiek Politiek

Voorschoten - Zaterdag 2 februari bezochten Katrien van Meenen, Sjoerd van den Dool en Bram Reinke de vrijwilligers van Buitenplaats Berbice Voorschoten. Op een regenachtige morgen zijn er ruim 30 mensen aan het werk om de tuin van dit prachtige landhuis te onderhouden. Er wordt houtgehakt, compost uitgereden en gewerkt aan het wegzagen van een grote boom door de recente storm is geveld. 

De vrijwilligers van de buitenplaats Berbice zijn sinds 2007 bezig om de buitenplaats tot bloei te brengen. Sindsdien wordt er hard gewerkt om het huis, de tuin en de oranjerie te restaureren. Iedere eerste zaterdag van de maand is een grote groep aan het werk in de tuin. Er is genoeg te doen. 

Na het dopen van de nieuwe houtschuur sprak Sjoerd van den Dool hiervoor zijn dank uit naar de vrijwilligers. "Door al jullie harde werk wordt dit prachtige landgoed steeds mooier! Wij zijn daar zeer dankbaar voor."

Katrien van Meenen kandidaat VVD reikte op suggestie van de voorzitter Stan Dessens de bloemen uit aan de oudst aanwezige vrouwelijke vrijwilliger. Het aanstekelijke enthousiasme van alle vrijwilligers heeft Katrien en Bram getroffen. Na de uitreiking volgde daarom nog een rondleiding door de tuin door Marjolein Kooper. De hoeveelheid kennis die wordt verzameld en gebruikt om de restauratie vorm te geven is indrukwekkend. Na het verschijnen van het boek Begeerlijk Berbice is nog veel meer nieuws ontrafeld.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 4 uur geleden 14
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 21 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland gisteren
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk gisteren
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2