<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
D66 fractievoorzitter Adriaan Andringa. Foto: John Brussel
D66 fractievoorzitter Adriaan Andringa. Foto: John Brussel (Foto: JOHN BRUSSEL)
Politiek

D66: Het is gelukt, zwembad Het Wedde blijft open

  Politiek

(persbericht) Zwembad het Wedde blijft open. Dat is de uitkomst van de bespreking van de gemeentelijke financiën in de gemeenteraad van Voorschoten. D66 is daar zeer tevreden mee. "Het was een flinke puzzel maar het is gelukt om voldoende geld te vinden om het zwembad nog 10 jaar open te houden", aldus D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa. "We zijn nu als coalitie ruim een jaar op weg en hebben één van onze belangrijkste verkiezingsbeloften kunnen inlossen. Ook in de toekomst kunnen kinderen in Voorschoten hun zwemdiploma halen." 

In 2017 stond Voorschoten onder financieel toezicht van de provincie. Om het dorp weer financieel gezond te maken, leek sluiting van Het Wedde onomkeerbaar. Desondanks spraken alle politieke partijen tijdens de verkiezingen uit dat het zwembad open moet blijven. Andringa: "Het was aan D66-wethouder Cramwinckel om een oplossing te vinden. Samen met inwoners en experts zijn alle mogelijke scenario's besproken en is een oplossing gevonden." Om ervoor te zorgen dat Voorschotenaren in de toekomst ook kunnen blijven zwemmen, stelde D66 voor dat het college van B&W over vijf jaar een nieuw plan moet hebben. Dat voorstel werd uiteindelijk door alle partijen in de gemeenteraad gesteund.

Duurzaamheid
Tijdens dezelfde vergadering werden nog meer plannen voor de toekomst van Voorschoten besproken. Zo stelde D66 met succes voor om als gemeente bewoners actiever te wijzen op de mogelijkheid om openbaar groen van de gemeente te kopen, wanneer dat aan hun tuin grenst. En ook een voorstel van D66 om bij het slopen van gebouwen, bouwmaterialen zoals beton opnieuw te gebruiken in nieuwbouw, werd door de rest van de raad omarmd. Zo werkt Voorschoten aan een circulaire en duurzame toekomst.

Op haar beurt steunde D66 onder meer voorstellen om een duurzaamheidsfonds en een kinderraad, respectievelijk van GroenLinks en de SP, in Voorschoten op te richten. Andringa concludeert: "In ruim 400 dagen hebben we als coalitie samen met de VVD en GroenLinks al veel voor elkaar gekregen in Voorschoten. We kunnen met steeds meer vertrouwen naar de toekomst kijken."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten