Burgemeester Pauline Bouvy-Koene neemt online afscheid van de Voorschotense gemeenteraad
Burgemeester Pauline Bouvy-Koene neemt online afscheid van de Voorschotense gemeenteraad Foto: Rita van de Poel

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene neemt online afscheid van raad

Politiek Politiek

(persbericht) Op maandag 26 oktober, tijdens een bijzondere raadsvergadering, neemt Pauline Bouvy-Koene afscheid als burgemeester van Voorschoten. Dit gebeurt via een online verbinding die voor iedereen te volgen is. Vanwege maatregelen tegen het coronavirus zijn fysieke bijeenkomsten niet mogelijk. Op een ander moment, als corona dit toelaat, komt er een passend afscheid voor Voorschotenaren en andere relaties bijvoorbeeld uit de regio.

De burgemeester van Voorschoten moet om gezondheidsredenen haar taken helaas te vroeg neerleggen. Tot haar grote spijt. Pauline Bouvy-Koene begon in 2016 als waarnemer. Toen bleek dat de gemeente weer een vaste burgemeester zou krijgen, wilde de gemeenteraad dat zij bleef. In oktober 2019 werd zij officieel beëdigd als burgemeester van Voorschoten.

Toen deze zomer duidelijk werd dat de burgemeester niet meer terug zou keren kondigde zij haar afscheid aan in een brief aan de gemeenteraad. In de bijzondere raadsvergadering zal zij worden toegesproken door achtereenvolgens Jaap Smit, commissaris van de Koning, Henry Lenferink, burgemeester van Leiden, Charlie Aptroot, waarnemend burgemeester van Voorschoten en Cees Bremmer, nestor van de gemeenteraad. Aan het slot van de avond zal Pauline Bouvy-Koene voor de laatste keer de gemeenteraad toespreken.

Iedereen kan deze bijzondere raadsvergadering online volgen. Log in op het YouTube kanaal van de gemeenteraad via de link https://youtu.be/GqwQcbcYdCg.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00