<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>De Pvda heeft vragen gesteld over de overdracht van het AB-huis. Foto: VSK</p>

De Pvda heeft vragen gesteld over de overdracht van het AB-huis. Foto: VSK

Politiek

PvdA heeft vragen over vertraging overdracht AB-huis

  Politiek

Onlangs meldde sleutelstad.nl dat de overdracht van het Ambachts- en Baljuwhuis twee weken vertraagd is. Het zou 1 januari zijn maar dat wordt nu 14 januari. Reden is volgens Sleutelstad dat de gemeente de stukken niet op tijd naar de juiste ambtenaar heeft gestuurd zodat het Bibob-onderzoek nog niet afgerond is. De partij wil weten wat er aan de hand is en heeft schriftelijke vragen gesteld. 

De Wassenaarse vastgoedondernemer Boris Bayer kocht het AB-huis voor € 1,4 miljoen. De gemeente wilde nog wel een Bibob-onderzoek uitvoeren naar de ondernemer. Bibob staat voor Bevordering Integriteitsbeoordeling door het Openbaar Bestuur en is een integriteitsonderzoek. Met de Wet Bibob wil de overheid voorkomen dat een bepaalde vergunning die zij afgeeft wordt misbruikt voor criminele activiteiten. 

Gemeenten laten regelmatig een dergelijk onderzoek uitvoeren. Enkele weken geleden vroeg burgemeester Stemerdink in de gemeenteraad aandacht voor ‘ondermijning’, het effect dat de bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raakt. Zij wil een extra ambtenaar, een regisseur, aantrekken om deze ondermijning in Voorschoten aan te pakken. De raad was er niet voor vanwege het geld dat dit gaat kosten en heeft het onderwerp naar januari uitgesteld. Maar dat het hard nodig is bleek onlangs nog toen de politie 2000 kilo cocaïne vond in een loods in de Dobbewijk. 

De Wassenaarse ondernemer heeft de gevraagde stukken destijds op tijd ingeleverd met de juiste informatie maar volgens een woordvoerder van de gemeente is het ‘ergens blijven hangen en niet naar de juiste ambtenaar doorgestuurd. Vervelend maar we willen wel graag een zorgvuldig proces’, verklaarde de woordvoerder tegenover Sleutelstad. 

De PvdA vraagt zich af of het feit dat de stukken op het gemeentehuis niet naar de juiste ambtenaar zijn gestuurd, de enige reden voor het uitstel van de verkoop is. Ook wil de partij weten of er gebruik is gemaakt van een lichte, middel of zware Bibob en in hoeverre de gemeente zich voor deze procedure heeft ingezet. 

Of dat antwoord er komt, is nog maar de vraag vanwege de vertrouwelijkheid van een Bibob procedure.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten