Corine Ilic, raadslid GroenLinks
Corine Ilic, raadslid GroenLinks

GroenLinks: Speelplekken in Voorschoten gaan veranderen

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Naar aanleiding van een motie van GroenLinks en de SP komt de gemeente met uitleg over de speelplekken in Voorschoten. Deze uitleg komt er in de vorm van een Speelplan voor Voorschoten. Inwoners krijgen de gelegenheid hierop te reageren en vragen te stellen.

In Voorschoten liggen momenteel in iedere wijk een aantal speelplekken. Die variëren van groot, zoals in het Berkhoutpark en klein. Er zijn speelplekken speciaal voor verschillende leeftijden. Dat gaat veranderen. 

Een aantal speelplekken zal verwijderd worden. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar hoe deze plekken beleefd worden door inwoners. Ook kinderen werden betrokken, zij gingen op safari langs speelplekken en konden zo hun mening geven over de speelplekken in Voorschoten. 

‘Dit onderzoek was belangrijk. Want op basis hiervan werd geconcludeerd dat er speelplekken (tijdelijk) weg kunnen’, aldus Corine Ilic van GroenLinks. ‘De inwoners én de gemeenteraad hebben echter nog geen uitleg gekregen op basis waarvan speelplekken zullen verdwijnen. Terwijl deze keuze niet zomaar gemaakt lijkt te zijn.’

Dit blijkt uit het beheerplan van de gemeente. In dit plan staat dat de omwonenden en gebruikers van een speelplek nog wel invloed hebben. Maar hoe en waar inwoners hun mening kunnen geven blijkt niet uit het beheerplan. 

GroenLinks en SP hebben de wethouder daarom gevraagd om een Speelplan te maken met daarin uitleg over de gemaakte keuzes. Deze motie van GroenLinks, SP, D66 en de PvdA ontving steun van de hele gemeenteraad. 

De inwoners kunnen dus een speelplan tegemoet zien. Zij kunnen hier dan vragen over stellen of op reageren. Wethouder Hans van der Elst heeft toegezegd dat dit nog in 2023 met inwoners gedeeld wordt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 12 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 15 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 17 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00