Wethouder Erika Spil
Wethouder Erika Spil Foto: Paul

GroenLinks: Voorschoten verliest goede bestuurder met vertrek Erika Spil

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) De formatie in Voorschoten duurt intussen ruim twee maanden en laat weinig vooruitgang zien. Voor wethouder Spil was mede de keuze om GroenLinks niet mee te nemen in die onderhandelingen aanleiding om verder te kijken. Uiteindelijk is de gemeente Tiel erin geslaagd om haar te strikken als wethouder in de aldaar gevormde coalitie. De GroenLinks fractie kan niet anders dan Tiel feliciteren met deze keuze en Erika Spil heel veel succes en plezier in Tiel wensen. We doen dat met de nodige spijt, maar ook met een zekere trots.

Het vertrek van de zeer ervaren wethouder Spil is voor Voorschoten en voor GroenLinks een verlies. Met de komst van Erika Spil in april 2020 werd het college versterkt met ervaring en daadkracht. Het is niet alleen knap om in een ambtelijke organisatie met heel veel vacatures, zaken voor elkaar te krijgen, het betrof ook een organisatie die zich moest ontvlechten uit de samenwerking met Wassenaar. In dergelijke omstandigheden is het lastig om zaken gerealiseerd te krijgen. Toch is dat wethouder Spil op een aantal belangrijke onderwerpen gelukt. 

Wat hierbij zeker niet onvermeld mag blijven, is dat Erika Spil, als eerste digitaal beëdigde wethouder van Nederland, praktisch haar gehele wethouderschap heeft gewerkt in de corona pandemie. Die omstandigheid maakte het lastig om het gesprek met inwoners aan te gaan. Zelfs met haar ambtenaren was dat voornamelijk digitaal. Desondanks heeft zij een aantal projecten met inwoners kunnen opstarten en afronden. Hierdoor konden bijvoorbeeld de nieuwe gemeentelijke website en plannen rond energie en klimaat breder in het dorp gedragen worden dan dat zij eerder waren.

Met Erika Spil verliezen we een daadkrachtig en praktisch ingestelde bestuurder die met een realistische kijk en een scherp oog voor de uitvoerbaarheid beslissingen durft te nemen en deze helder naar voren weet te brengen bij gemeenteraad en inwoners. GroenLinks is blij dat zij zich de afgelopen jaren voor Voorschoten in heeft willen zetten.

Nieuws overzicht

Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 1 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 2 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 7 uur geleden 3
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers gisteren
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 23 apr, 10:00