<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Wethouder Erika Spil</p>

Wethouder Erika Spil

(Foto: Paul)
Persberichten Politiek

GroenLinks: Voorschoten verliest goede bestuurder met vertrek Erika Spil

  Politiek

(Persbericht) De formatie in Voorschoten duurt intussen ruim twee maanden en laat weinig vooruitgang zien. Voor wethouder Spil was mede de keuze om GroenLinks niet mee te nemen in die onderhandelingen aanleiding om verder te kijken. Uiteindelijk is de gemeente Tiel erin geslaagd om haar te strikken als wethouder in de aldaar gevormde coalitie. De GroenLinks fractie kan niet anders dan Tiel feliciteren met deze keuze en Erika Spil heel veel succes en plezier in Tiel wensen. We doen dat met de nodige spijt, maar ook met een zekere trots.

Het vertrek van de zeer ervaren wethouder Spil is voor Voorschoten en voor GroenLinks een verlies. Met de komst van Erika Spil in april 2020 werd het college versterkt met ervaring en daadkracht. Het is niet alleen knap om in een ambtelijke organisatie met heel veel vacatures, zaken voor elkaar te krijgen, het betrof ook een organisatie die zich moest ontvlechten uit de samenwerking met Wassenaar. In dergelijke omstandigheden is het lastig om zaken gerealiseerd te krijgen. Toch is dat wethouder Spil op een aantal belangrijke onderwerpen gelukt. 

Wat hierbij zeker niet onvermeld mag blijven, is dat Erika Spil, als eerste digitaal beëdigde wethouder van Nederland, praktisch haar gehele wethouderschap heeft gewerkt in de corona pandemie. Die omstandigheid maakte het lastig om het gesprek met inwoners aan te gaan. Zelfs met haar ambtenaren was dat voornamelijk digitaal. Desondanks heeft zij een aantal projecten met inwoners kunnen opstarten en afronden. Hierdoor konden bijvoorbeeld de nieuwe gemeentelijke website en plannen rond energie en klimaat breder in het dorp gedragen worden dan dat zij eerder waren.

Met Erika Spil verliezen we een daadkrachtig en praktisch ingestelde bestuurder die met een realistische kijk en een scherp oog voor de uitvoerbaarheid beslissingen durft te nemen en deze helder naar voren weet te brengen bij gemeenteraad en inwoners. GroenLinks is blij dat zij zich de afgelopen jaren voor Voorschoten in heeft willen zetten.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten