Wethouder Erika Spil gaat naar Tiel
Wethouder Erika Spil gaat naar Tiel Foto: GroenLinks

GroenLinks wethouder Erika Spil vertrekt naar Tiel

Politiek Persberichten Politiek

Persbericht GroenLinks Voorschoten

Dit weekend maakte de GroenLinks fractie in Tiel bekend dat Erika Spil in die gemeente zal worden voorgedragen als wethouder. Naar verwachting zal zij half juni toetreden tot het nieuwe college van B&W aldaar.

Wethouder Spil trad in april 2020 aan in Voorschoten en werd op dat moment als eerste wethouder in Nederland benoemd in een online vergadering. Ondanks alle belemmeringen die de coronacrisis met zich meebracht, heeft zij met veel inzet resultaten weten te bereiken op dossiers als de energietransitie, biodiversiteit, scholenbouw, participatie en de bereikbaarheid. 

Erika Spil kreeg waardering voor haar heldere en pragmatische optreden en wij hebben haar leren kennen als een betrokken en warme persoonlijkheid. Fractie en bestuur van GroenLinks in Voorschoten hebben met veel plezier met haar samengewerkt en vinden haar vertrek een verlies voor Voorschoten. 

Nu de onderhandelingen in Voorschoten echter plaatsvinden zonder GroenLinks, is het begrijpelijk dat er vanuit andere gemeenten interesse is voor een ervaren en goede bestuurder als wethouder Spil. Het is goed te weten dat zij behouden blijft voor GroenLinks en de publieke zaak. Wij wensen haar en GroenLinks Tiel veel succes en een hele goede samenwerking.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Met een diploma op zak het nieuwe jaar in 49 minuten geleden
Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 17 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2