Boommarters
Boommarters Foto: Getty Images/iStockphoto via GroenLinks Voorschoten

GroenLinks: Goed dat Voorschoten ecologische brug over A4 steunt

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) De gemeente Voorschoten stelt financiën ter beschikking voor de aanleg van een groene zone /ecoduct over de A4, het Kniplaanviaduct. Een welkome stap van het college die van harte wordt gesteund door GroenLinks Voorschoten.

In februari 2021 publiceerde GroenLinks al enthousiast over de plannen voor een ecologische verbinding over de A4 in het verlengde van de Kniplaan, het zgn. Kniplaanviaduct (voorschoten.groenlinks.nl/nieuws/fietsecoduct-a4). Met de recente mededeling van het college van Voorschoten dat zij hieraan ook financieel gaat bijdragen, lijken die plannen steeds realistischer te worden. Wat GroenLinks betreft een hele goede zaak, want de noodzaak om de biodiversiteit in Zuid-Holland, in Nederland te ondersteunen is groot, en elke gelegenheid moet hiervoor aangewend worden.

Een bredere viaduct over de A4 biedt ruimte voor een groene zone waar diverse dieren zoals reeën, hazen, konijnen en diverse marterachtigen, naast allerlei insecten en reptielen/amfibieën de stap tussen Groene Hart en de kuststreek makkelijker kunnen maken. Zo’n ecoduct biedt de kans om maatregelen te nemen om eerder verloren natuurwaarden te compenseren en een verdere aantasting van het Zuid-Hollands landschap te beperken. Verbindingen tussen natuurgebieden zijn essentieel voor de biodiversiteit, het geeft diersoorten de mogelijkheid om mee te bewegen met het voedselaanbod en een veranderend klimaat.

De verbreding van het Kniplaanviaduct is wat GroenLinks betreft een goede stap en hoewel de aanpak van het viaduct pas in 2026 gepland is, is het belangrijk nu al de noodzakelijke stappen te zetten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 8 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 8 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 8 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 15 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22