Bij de kraam van GroenLinks/PvdA kon vorig week geknikkerd worden om de belangrijkste thema's in kaart te brengen.
Bij de kraam van GroenLinks/PvdA kon vorig week geknikkerd worden om de belangrijkste thema's in kaart te brengen. Foto: PR

Knikkeren voor het Progressief Akkoord

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Er was weer van alles te beleven tijdens het weekend van Voorschoten. Ook GroenLinks en Partij van de Arbeid waren van de partij. In twee kramen, dicht bij elkaar, vroegen ze aandacht voor de thema’s van het Progressief Akkoord Voorschoten. 

Aan het begin van deze raadsperiode is dat akkoord geschreven door vier partijen in de gemeenteraad: GroenLinks, D’66, PvdA en SP. De thema’s van het Progressief Akkoord stonden groot uitgeprint en bij elk thema stond een emmertje. Daar konden mensen een knikker in doen. Ze mochten maar drie knikkers gebruiken. Op die manier hoopten GroenLinks en PvdA zichtbaar te krijgen welke thema’s volgens de bewoners van Voorschoten het belangrijkst zijn. 

Een paar honderd mensen zijn aan het knikkeren geslagen en een zestal thema’s sprong er uit. Eén thema kwam duidelijk op kop te staan: één loket voor alle zorg en het verkorten van de wachttijden voor wie hulp nodig heeft. De bureaucratie bezorgt veel mensen duidelijk kopzorgen. Een thema dat daarmee te maken heeft, een thema dat ook veel knikkers scoorde, was de noodzaak voor een beter armoedebeleid.

Ook wonen kreeg veel aandacht. Er is enorme behoefte aan betaalbare huur- en koopwoningen en er wordt te weinig gedaan om in die behoefte te voorzien. Een verwant thema is actie om huurwoningen te verduurzamen.

Veel mensen zijn verder van mening dat de Papenwegsepolder groen moet blijven. En in het algemeen: inwoners van Voorschoten willen meer invloed op besluiten van de ge-meente die met hun directe leefomgeving te maken hebben.

De fracties van GroenLinks en Partij van de Arbeid zullen in de gemeenteraad aandacht voor deze thema’s blijven vragen om er aan te werken dat Voorschoten voor iedereen een fijn dorp blijft om in te wonen.

GroenLinks&PvdA

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 5 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 5 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 5 uur geleden