Afbeelding
Foto:

GroenLinks- PvdA: Let there be light in Voorschoten!

Politiek Persberichten Politiek

Een veel gehoorde klacht de afgelopen maanden in ons dorp: de straatverlichting doet het op een aantal plekken niet. Slecht nieuws natuurlijk voor de verkeersveiligheid. En goed nieuws voor inbrekers en ander volk dat kwaad in de zin heeft. Reden te meer voor raadsleden Conny van der Krogt (GroenLinks) en Arnold Posthuma (PvdA) om hierover mondeling én schriftelijke vragen te stellen.

Wethouder Schokker (CDA) – verantwoordelijk voor de openbare verlichting in Voorschoten- wees in de media vooral op rol van energieleverancier Liander in alle storingen. Liander moest deze problemen gewoon maar oplossen. Als we echter naar de cijfers kijken, blijkt dat niet het hele verhaal te zijn. Sterker nog, het overgrote deel van de storingen aan de straatverlichting is een verantwoordelijkheid van de gemeente Voorschoten.
Zo bleek uit de antwoorden op onze vragen. Wat is namelijk het geval? In eerste drie maanden van dit jaar zijn er 281 unieke storingen van straatverlichting in Voorschoten geweest. Een fors aantal, waar we van schrokken. Van die 281 meldingen waren 247 voor de verantwoordelijkheid van de gemeente Voorschoten en 34 meldingen voor Liander. Bijna 90% van alle meldingen moet door de gemeente Voorschoten zelf verholpen worden.

Raadsleden Conny van der Krogt en Arnold Posthuma: ‘De afgelopen maanden zijn mede door onze aandacht flinke inspanningen door de gemeente Voorschoten verricht om al die storingen in de straatverlichting te verhelpen. Dat stemt ons positief. Het verraste ons dat de problematiek vooral bij de gemeente Voorschoten ligt. We gaan ervan uit dat de wethouder de noodzakelijke aandacht voor de straatverlichting nu wel houdt, zodat we niet weer in een dergelijke, onwenselijke situatie terecht komen. Deze gemeentelijke taak van goede straatverlichting in het hele dorp moet blijvend aandacht hebben.’

De straatlichting werkt volgens Wethouder Schokker overigens weer op nagenoeg alle plekken in ons dorp.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37