Afbeelding

Brandweerkazerne toegevoegd aan Rendierenloop, inschrijving nu open

Sport

De Rendierenloop van Voorschoten'97 Atletiek heeft nog een unieke locatie toegevoegd aan de toch al bijzondere route. De hardlopers en wandelaars gaan op zondag 23 december dwars door de brandweerkazerne. Bovendien komt er een bijzondere sfeeractie bij Café Barrelz op de Molenlaan.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat de deelnemers een ronde maken op het normaal afgesloten terrein van Klooster Oud Bijdorp. Ook voert de route over onder andere de golfbaan en door (binnen dus!) het Cultureel Centrum, de bibliotheek, de HEMA, Sporthal De Vliethorst en het bondsgebouw van de Laurentiuskerk. 

Bijzonder sfeervol wordt ook de passage door het centrum over zowel de Voorstraat als Schoolstraat in kerstsfeer. Om de route zo toegankelijk mogelijk te maken, is deze ingekort naar negen kilometer.

Kijkje achter de schermen 
De doorkomst bij de brandweer is eveneens speciaal. De deelnemers krijgen een bijzonder kijkje achter de schermen bij de kazerne aan het Burgemeester van der Haarplein. Bovendien belooft de brandweer enkele bijzondere verrassingen!

Iets verderop garandeert Café Barrelz de optimale kerstsfeer tijdens het evenement, zowel voor deelnemers als toeschouwers. Het café aan de Molenlaan zorgt voor een heuse high-five zone met volop kerstversiering. Bovendien krijgen alle deelnemers hier iets lekkers aangeboden.

Nieuwe atletiekbaan
Voorschoten'97 Atletiek organiseert dit jaar voor het eerst de Rendierenloop waarbij de opbrengst gaat naar de nieuwe atletiekbaan van de club. Het is een sfeervol kerstevenement voor het hele gezin. Op zondag 23 december trappen de kinderen af om 14.30 uur met een hele verrassende kidsrun. Om 15.00 starten de wandelaars en om 15.30 uur de hardlopers. Snelheid is niet van belang. Gezelligheid wel.

De inschrijving is inmiddels geopend via www.rendierenloop.nl. Hier is ook meer informatie over het evenement te vinden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42