Dames 1 Forescate haalde een mooie winst. Foto: F. Schonk
Dames 1 Forescate haalde een mooie winst. Foto: F. Schonk

Forescate Dames 1 verslaat Barendrecht met 3-0

Sport Sport

Afgelopen zondag stond bij de dames van MHC Forescate, Barendrecht D1 op het programma. Na het gelijkspel van vorige week tegen Pollux en het verlies tegen Berkel, zou dit de wedstrijd zijn waar het tij zou moeten worden gekeerd om mee te blijven draaien in de top van de poule.

Ondanks dat Barendrecht zich onderin de middenmoot bevindt, rekende Forescate D1 er op dat dit geen makkelijke pot zou worden. In de eerste seizoenshelft is maar met 1 punt verschil de overwinning binnengehaald, dus scherp zijn vanaf minuut één was een vereiste. 

Barendrecht maakte deze verwachting helemaal waar, want vanaf het beginsignaal kwamen zij direct de cirkel binnen. Ondanks de gevaarlijke situatie kon Forescate hiervan juist profiteren, want vanaf minuut 2 zat de focus er goed in. Hard werken en een goed balbezit zorgden voor de eerste strafcorner. Deze keer was het Amber Schonk die de bal tussen de palen zou slaan en dat lukte. Met een snelle en harde slag belandde de bal strak in de linker hoek waar niemand meer bij kon: 1-0.

Forescate had de overhand in de wedstrijd. De verdediging stond goed dicht waardoor de tegenstander weinig kansen kon creëren. Ondanks het goede en stabiele spel wist Forescate dat er meer gescoord zou moeten worden om de wedstrijd definitief over de streep te trekken. En dat gebeurde. De middenvelder Jenna van der Kruk wist met haar actie zowel het middenveld als de achterhoede van Barendrecht voorbij te spelen. Eenmaal bij het doel leek het nog spannend of er gescoord zou worden, maar Aniek Wagner kon de bal er nog mooi inleggen, wat resulteerde in de 2-0. Om de eerste helft dan helemaal goed af te sluiten wist Forescate nog een strafcorner te halen. Weer was het Amber Schonk die de bal, dit keer in de rechter hoek, tussen de palen schoot en zo werd de rust met 3-0 ingegaan. 

Het hoofddoel van Forescate voor de tweede helft was: "vasthouden, niet weggeven", en dat is gelukt. Ondanks de hoge druk van Barendrecht wist Forescate het hoofd koel te houden. Ondanks dat het middenveld zowel verdedigend als aanvallend hard werkte en er nog een paar strafcorners gehaald werden, slaagde Forescate er niet in de score te vergroten, waarmee de wedstrijd werd afgesloten met een welverdiende 3-0. 

Met de winst op Barendrecht staat MHC Forescate Dames 1 nu op een 2e plaats in de poule, samen met Etten-Leur én Berkel, alle drie met 32 punten. Achterstand op Koploper Westland bedraagt slechts 4 punten. Maar de koploper wist dit weekeinde slechts met 1-0 te winnen van de nummer 11 uit de poule, dus het blijft spannend in de strijd om de koppositie. Pas op zondag 5 mei zal de eerstvolgende wedstrijd van Forescate tegen en bij Rapid worden gespeeld, die staan op dit moment 8e in de poule met 20 punten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00