<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Zaterdag Heren 2, Ralph Driessen, in actie bij tennisvereniging Forescate. Gaat het team kampioen worden dit jaar?
Zaterdag Heren 2, Ralph Driessen, in actie bij tennisvereniging Forescate. Gaat het team kampioen worden dit jaar?
Sport

Goede vooruitzichten voor competitieteams TV Forescate

  Sport

De voorjaarscompetitie bij TV Forescate is al een tijdje bezig. Goed om halverwege de competitie het de balans op te maken. Samen met Daan Parlevliet en Wouter Damen, die zitting hebben in de technische commissie bij TV Forescate. 

'Dit jaar is het voor vrijdag en zaterdag extra spannend', aldus Wouter. 'De KNLTB heeft namelijk de diverse soorten competitie eenvoudiger gemaakt. Hierdoor zijn meer teams in de breedte beschikbaar voor bepaalde klassen.' Tennisvereniging Forescate speelt in de regio Leiden, maar moet vaak ook verder weg richting het Westland of Noord-Holland. Wouter vervolgt: 'Je zit gemiddeld met 6 tennissers in een team en je speelt gedurende een periode van april tot begin juni zo'n 7 wedstrijden.' 

Voorjaarstenniscompetitie 
Met name de voorjaarscompetitie is erg populair. Doordat er echter steeds meer clubs tennisbanen hebben, waar je het gehele jaar op kunt spelen, spelen ook steeds meer clubs competitie in het najaar. In het voorjaar doet zo'n 40% van de Forescate-leden van 17 jaar en ouder mee met de competitie. Van de jeugdleden doet een groter aantal mee. Het zijn voornamelijk dames- en herenteams, maar TV Forescate heeft ook een aantal gemengde teams. In totaal zijn er zo'n 31 teams die mee doen aan de voorjaarscompetitie voor 17 jaar en ouder.

TV Forescate heeft teams op donderdag- en vrijdagavond. Daarnaast wordt er overdag zowel op zaterdag als zondag gespeeld. Voor ieder wat wils dus. Het leuke van zaterdag en zondag is dat er na de wedstrdijen maaltijden worden verzorgd via Aad Arbouw, Domino's Pizza's en het Chinees/Indische restaurant New Hong Kong City. Teams blijven gezellig in het clubhuis of het terras napraten met elkaar. 

Wouter en Daan vervolgen: 'Van de 31 teams heeft zo'n 40% kans om te eindigen binnen de top 3. De verwachting is dat we zéker een aantal teams zullen kunnen huldigen in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni. Hoe leuk is dat?' 

Beginnerscompetitie
Dit jaar doet Forescate ook wederom mee aan de beginnerscompetitie. Deze competitie geeft de mogelijkheid échte beginners ook competitie te laten spelen. Het is écht een aanwinst voor beginners, die 2 dubbels spelen tegen andere beginnende tennissers.

Vrijdagavond is een hele populaire speelavond: 10 teams doen mee. De teams spelen tussen 19 en 23 uur de thuiswedstrijden. Gelukkig zijn er naast competitie banen vrij voor trainingen en racket trekken dat dan plaatsvindt. Diverse vrijdagavondteams kunnen voor het kampioenschap gaan. 

Spannend tot het laatst
Ook zaterdag Heren 1 is een van de teams die het kampioenschap in eigen hand heeft. Ze staan bovenaan in de competitie, met een voorsprong van 4 punten op nummer 2. Sommige teams besluiten een overstap te maken van de ene naar de andere dag. Lastig inschatten of het niveau van de tegenstanders hetzelfde is. Heren 2 maakte de overstap en staat nu met 5 punten voorsprong op nummer 2. Ook Heren 3 heeft de overstap van zondag naar zaterdag gemaakt. Met een tweede plaats en de wetenschap dat de allerlaatste speeldag een uitwedstrijd tegen de koploper is, is alles nog mogelijk! Ook het zaterdag Gemengd dubbel 1 staat tweede.

Spannend tot op het allerlaatste moment.
Ook is de spanning te snijden bij zaterdag Dames 2, nu tweede. Wellicht kunnen zij in de enerlaatste wedstrijd, tegen de koploper, alsnog het kampioenschap kunnen pakken.

De 8 zondagteams lijken het lastiger te hebben. In Heren 1 zit voormalig Nederlands kampioen Bastiaan Weststrate. Ondanks pech met blessures van dit team en verplichtingen op school, staan de heren op de 2e plaats na afgelopen weekend. Heren 4, gedeeltelijk gevuld met jeugdleden net zoals Heren 1, gedragen zich kranig in de competitie van 17 jaar en ouder. Zij staan eerste en hopelijk kunnen ze dat volhouden tot het einde. 

Wie in ieder geval bijna zeker zijn van het kampioenschap is het Heren 1, met leeftijd 35+, of het moet heel raar lopen. Zij staan met 8 punten los van nummer 2, maar moeten aankomende week in ieder geval tegen nummer 2. Hopelijk weten zij hun voorsprong te behouden. Spannend tot op het allerlaatste. 

Wil je ook eens kijken op bij een van de wedstrijden op tennispark Forescate? Kom langs op een van onze dagen dat er competitie wordt gespeeld of kijk op de website naar de mogelijkheden: www. forescate.nl
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten