<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De eerder uitgestelde clubkampioenschappen van Voorschoten 97 atletiek, werden afgelopen zaterdag gehouden. Tekst en foto: Mathieu Hilgersom
De eerder uitgestelde clubkampioenschappen van Voorschoten 97 atletiek, werden afgelopen zaterdag gehouden. Tekst en foto: Mathieu Hilgersom
Sport

Warme, maar geslaagde clubkampioenschappen atletiek

  Sport

Nadat regen de baan blank had gelegd, konden de clubkampioenschappen van Voorschoten'97 Atletiek op 8 juni niet doorgaan. Afgelopen zaterdag was de herkansing. De omstandigheden waren nu totaal het tegenovergestelde. Met een felle zon en een temperatuur rond de 30 graden was het volbrengen van de meerkamp en / of de 1500 meter een extra zware opgave. Het weerhield de atleten er niet van om, in een gezellige ambiance, topprestaties te leveren.

De meesten hadden goede maatregelen getroffen door het dragen van een petje tegen de zon en het drinken van veel water. De organisatie had ook de Athletic Champs-onderdelen van het programma gehaald, zodat de atleten extra rust hadden. Zij zochten dan de schaduw van de geplaatste tenten of de jodelhut op of mengden zich in een spontaan ontstaan watergevecht.

Meerkamp
Traditiegetrouw vormde de sprint de aftrap van de meerkamp. De senioren legden hierbij een afstand af van 100 meter, terwijl de jongste jeugd met elkaar de strijd aan ging over 40 meter. Er ontstonden mooie duels waarbij het verschil soms niet meer was dan een tiende van een seconde. Het publiek langs de baan liet zich tijdens dit onderdeel goed horen, wat meehielp in het lopen van diverse PR's.

Na dit onderdeel mengden de verschillende leeftijdscategorieën zich door elkaar. Deze leuke gemixte groepen werkten de onderdelen kogelstoten, verspringen en speerwerpen (vortex voor de jongste jeugd) af. De ouderen hielpen daarbij de jeugd voor wie sommige onderdelen nog best lastig waren om het technisch goed uit te voeren. Het enthousiasme van de kinderen sloeg vervolgens weer over op de meer ervaren atleten waardoor iedereen zich opperbest vermaakte.

Hindernissen en 1500 meter
Toen de meerkamp was afgesloten, gingen de groepen ook met elkaar de strijd aan over een spectaculair hinderparcours. Over de horden heen, onder de horden door, door een fietsband kruipend en gooiend met een atletiekvoorwerp in een groot vak zorgden de deelnemers voor een heerlijke estafette. 

De baanatleten die nog energie over hadden, meldden zich vervolgens aan de start van de 1500 meter. De nog frisse wegatleten sloten zich hierbij aan. De senioren en masters trapten af, waarna ook de kinderen de vier rondjes atletiekbaan onder luis applaus aflegden.

Prijsuitreiking en barbecue
Inmiddels had de jury alle uitslagen verzameld en konden alle winnaars naar voren worden geroepen. Zij konden plaatsnemen op het podium en kregen een medaille. Voor de overige deelnemers aan de meerkamp lag een mooi diploma met hun resultaten klaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden ook alle trainers in het zonnetje gezet en was er een kort moment van herdenking van de vorig jaar overleden Rob Ferguson. Het applaus van alle aanwezigen voor de voormalig voorzitter was een waar kippenvelmoment.

De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue. Hierop beschouwden de atleten met hun familie de dag nog eens na en werd er vooruit geblikt op het nieuwe seizoen waarin voor iedereen op zijn eigen niveau weer mooie uitdagingen wacht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten