<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sport

Docenten van Junansei gepromoveerd tot 3e dan

  Sport

Afgelopen weekend zijn Sam Sosef en Esther van Diggelen van Budocentrum Junansei gepromoveerd tot 3e dan Yoseikan Ju-Jutsu.

Sam en Esther zijn de oprichters en hoofddocenten van Budocentrum Junansei. Zij beoefenen zelf al vele jaren de traditionele vechtsporten Aikido, Ju-Jutsu, Kobudo en Judo en hebben ter verrijking ook ervaring opgedaan met moderne vechtsporten zoals kickboksen en grappling. Junansei zit sinds 2010 in Voorschoten en heeft ook locaties in Wassenaar en Leiden. 

De stijl Ju-Jutsu die in Voorschoten beoefend wordt is het Yoseikan Ju-Jutsu van Minoru Mochizuki (1907-2003; 10e dan) uit Shizuoka, Japan. Het Yoseikan Ju-Jutsu verenigt elementen uit verschillende vechtsporten, zoals het traditionele ju-jutsu, aikido, judo, karate, zwaardvechten, kickboxing en het grondgevecht. Ook speelt de toepassing van technieken voor zelfverdediging altijd een belangrijke rol.  
Een belangrijk aspect in het Yoseikan Ju-Jutsu is dat iedereen zijn eigen mogelijkheden optimaal moet kunnen benutten en verder ontwikkelen. Om te kunnen bepalen wat optimaal is, zijn een brede basis en veelzijdige ontwikkeling in verschillende krijgskunsten essentieel. Sam en Esther brengen dit al jaren zelf in de praktijk en dragen dit ook uit in de lessen die zij verzorgen. 

In Nederland wordt het Yoseikan Ju-Jutsu vertegenwoordigd door Edgar Kruyning Sensei (8e dan) uit Ede. Na een hele mooie toespraak van Edgar Kruyning Sensei over het beoefenen en uitdragen van traditioneel budo en de daarbij behorende normen en waarden, en de door Sam en Esther gekozen weg mochten zijn het diploma in ontvangst nemen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten