<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Sportinstituut Goederaad
Foto: Sportinstituut Goederaad
Sport

Sportinstituut Goederaad Taekwon-Do opnieuw succesvol op de Open Haaglanden

  Sport

Sportinstituut Goederaad heeft afgelopen zondag met succes deelgenomen aan het Taekwon-Do toernooi "Open Haaglanden". Het toernooi is georganiseerd door Taekwon-Do school Choi-Yong uit Den Haag en werd gehouden in Sportcampus Zuiderpark. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 3 deelnemers en 1 scheidsrechter.

Volgens leraar Marco Zandbergen was het een groot toernooi met 318 deelnemers en de sfeer sportief. Prijzen waren te winnen op vier onderdelen: sparring, sparring punt-stop, stijl en gesprongen traptechniek. Marco legt uit dat bij gesprongen traptechniek de deelnemer die het hoogst een plank omtrapt wint. Bij het punt-stop sparren wordt na iedere score de wedstrijd gestopt en worden de punten toegekend. Dit systeem wordt altijd gehanteerd bij beginnende Taekwon-Do beoefenaars omdat de wedstrijd door het stoppen na een score goed beheersbaar is. Dit toernooi konden gevorderde deelnemers op beide onderdelen inschrijven. Sportinstituut Goederaad heeft de volgende prestaties geleverd.

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring:
Goud voor:            Zilver voor:
Joël van Hutten                           Floris Kraaijenbos  

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring punt-stop:
Zilver voor:            Brons voor:
Floris Kraaijenbos              Joël van Hutten  
Jimmy Hendriks    

Behaalde prijs op het onderdeel stijl:
Zilver voor:                                
Jimmy Hendriks                          
                             
Behaalde prijzen op het onderdeel gesprongen traptechniek:
Goud voor:                        
Joël van Hutten  
Floris Kraaijenbos               

De deelnemers van Sportinstituut Goederaad hebben flink getraind om tot deze resultaten te komen. Jimmy kreeg een blessure tijdens het punt-stop sparren en kon daardoor helaas niet deelnemen aan sparring. Joël en Floris hebben dit keer beide goud op het onderdeel gesprongen traptechniek gepakt. Joël bij de junioren en Floris bij de jeugd.  De overgebleven tegenstanders van Joël en Floris maakten redelijk snel een fout waardoor het goud voor de heren op voor hun eenvoudig te halen hoogte werd gewonnen. Neemt niet weg dat alle pogingen technisch goed moeten zijn en de timing is belangrijk. Bij het punt-stop sparren stond Joël de hele partij voor door snelle verrassende stoten. Helaas kon de tegenstander 1 seconde voor tijd een 2 punten score maken waardoor de winst net naar de tegenstander ging. Voor het brons ging Joël meer met trappen scoren in combinatie met stoten waardoor het brons binnen was. Floris had de eerste ronde met punt-stop pech want een duidelijke 3 puntenscore van Floris werd aan zijn tegenstander gegeven. Deze ronde ging de winst uiteindelijk naar de tegenstander maar de volgende ronde won Floris ruim en dus ook voor Floris brons. Bij het onderdeel sparring haalde Floris de finale. Floris zette zich 200% in maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander met meer punten eindigde en Floris verdiend het zilver pakte. Marco kijkt tevreden terug op het toernooi en de prestaties van zijn leerlingen. Op 8 december doen we mee aan het laatste toernooi dit jaar in Zoetermeer en op 16 december doen enkele leden examen voor zwarte band. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten