Jongens B1 van HVV’70 verloor thuis in sporthal de Vliethorst nipt van B1 van EHC uit Leidschendam.

Jongens B1 van HVV’70 bieden goed partij tegen EHC HB1

Sport Sport

Afgelopen zondag is de zaalcompetitie van de handbal weer begonnen. De jongens B1 van HVV’70 speelde thuis in sporthal de Vliethorst tegen de B1 van EHC uit Leidschendam. Omdat de B1 in de eerste helft van het veldseizoen 3e waren geworden zijn ze voor het zaalseizoen een poule hoger ingedeeld, de hoogste poule in de regio. Een uitdaging dus!

En dat gold zeker voor deze eerste wedstrijd omdat EHC in deze hoogste poule op het veld als 1e was geëindigd. EHC kwam met 14 man sterk richting Voorschoten, een “dubbel” team terwijl de selectie van HVV’70 uit 9 spelers bestaat. Goed tactisch spelen was dus de boodschap.
In de beginfase was het aftasten voor de beide ploegen. Over en weer waren er schoten op doel maar deze mistten nog de nauwkeurigheid. Na enkele minuten zette Cas HVV’70 op voorsprong. Via goed samenspel en strak verdedigen liep HVV’70 zelfs uit tot 5-3. EHC speelde soms slordig en waren verrast door de voorsprong van HVV. De ruststand van 8-8 gaf de verhoudingen goed weer.

In de tweede helft had EHC de verdediging beter op orde. De verwachting was dat zij het tempo zouden opvoeren aangezien ze meer wisselspelers hadden en HVV zo op conditie zouden kunnen kloppen. EHC liep uit naar 3 punten verschil maar HVV’70 gaf niet op. Enkele mooie cirkeldoelpunten van de ploeg uit Voorschoten en goede reddingen van keeper Simon zorgde ervoor dat EHC niet verder uitliep. Aan beide kanten waren er veel doelpogingen die op de paal of lat belandden. Halverwege de tweede helft kwamen twee spelers van HVV met elkaar in botsing en konden niet meer verder spelen. Alle zeilen werden bijgezet om de achterstand niet verder op te laten lopen.

De eindstand was uiteindelijk 13-15. En hoewel EHC er dus met de winst vandoor ging kon HVV’70 terug kijken op een goede wedstrijd waarin tactisch en slim werd gespeeld. Volgende week spelen de heren uit thuis tegen ETC uit Rhoon.